Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Berita Baik! Caj Perkhidmatan Jalur Lebar Akan Turun 25% Hujung Tahun Ini

21-6-2018 09:43 AM Komen: 21
Sebelum ini Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh Deo pernah berjanji meningkatkan kualiti perkhidmatan jalur lebar dalam negara kita termasuk menurunkan kadar caj perkhidmatannya. 

sumber : carian internet

Semalam, beliau mengumumkan, caj perkhidmatan jalur lebar di Malaysia dijangka turun sekurang-kurangnya 25 peratus pada hujung tahun ini!

Memetik laporan Sinar Harian, Gobind berkata langkah itu diambil berikutan pelaksanaan Standard Mandatori bagi Harga Capaian (MSAP) sejak 8 Jun lepas.

"Pihak-pihak yang berkaitan kini sedang dalam perbincangan dalam penetapan harga borong."

Beliau turut menjangkakan proses tersebut dijangka berakhir pada Julai atau Ogos yang mana selepas itu pakej jalur lebar pada harga lebih rendah akan diperkenalkan kepada pengguna.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
7
Terkejut
4
Sedih
7
Lawak
5
Bosan
4
Komen: 21
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tungkai 21-6-2018 03:36 PM
Caj turun 25%. Line quality pun kurang 25%. Memang lahanattttt...

Lain-lain Komen

Quote Clan204 21-6-2018 01:59 AM
jalur lebar makna rumah2 shj kah? mobile internet termasuk ke tidak?
Quote ninnakarinna 21-6-2018 10:06 AM
Is this for real?

X nak sexcited dulu
Quote bungarose 21-6-2018 10:17 AM
Bestnyerr
Quote Changa 21-6-2018 10:19 AM
Clan204 replied at 21-6-2018 01:59 AM
jalur lebar makna rumah2 shj kah? mobile internet termasuk ke tidak?

Untuk fixed broadband jah katanya
Quote Simunggu 21-6-2018 10:42 AM
termasuk TM unifi??? streamyx???...bagus tagih ni...
Quote sukacactus 21-6-2018 10:51 AM
Bagus kalau betul tp line asyik2 hilang je tu cemana plak
Quote netto_ 21-6-2018 10:53 AM
Unifi msk ke x ni? Bestnye
Quote Dovahkiin 21-6-2018 11:33 AM
Tgk bil unifi da xde gst pun da rasa best, apatah lg klu dpt turun harga (bonus tambah speed ke). Mmg smp bila2 aku undi ph.
Quote Clan204 21-6-2018 12:07 PM
tp bukan ke hari tu gobin nh ckp nak kasi double speed pada separuh harga...yg dpt diskaun 25% untuk broadband shj...yg mobile cam mana lak... skali tgk diskaun broadband untuk speed 384 ke 1mps je wakaka
Quote saripdolmat 21-6-2018 12:11 PM
Clan204 replied at 21-6-2018 12:07 PM
tp bukan ke hari tu gobin nh ckp nak kasi double speed pada separuh harga...yg dpt diskaun 25% untuk ...

Ya. Yg ni ada dalam janji sebelum pru14. Mesti ada byk cara kementerian nak laksanakan. Speed double tapi pada harga yg sama. Harap menteri dpt buat benda ni dlm tahun ini juga
Quote miznora 21-6-2018 12:13 PM
kalau bil unifi dapat kurang separuh syok jugak. yahuu
Quote nenekglamer 21-6-2018 12:25 PM
Harap applicable to streamyx. Macam siput sedut. Elok la turun rega
Quote ultra78 21-6-2018 01:13 PM
Harga streamyx tu patut turunkan. Asyik-asyik pelanggan unifi aje dapat berbagai insentif. Dulu pun dah dapat free upgrade sedangkan most streamyx masih stuck dengan 1 Mbps disebabkan kekangan copper. Bayangkan skrg ni pun ada pakej streamyx yg lagi mahal dari unifi. Bila customer nak upgrade ke unifi tak ada infra pulak. Sampai ke sudah tiada solution.
Quote Maideen. 21-6-2018 02:04 PM
Edited by Maideen. at 21-6-2018 02:07 PM

Terima kasih kepada kerajaan pakatan harapan.

Quote umbut 21-6-2018 02:09 PM
Tm unifi ke... yahooo
Quote Alais 21-6-2018 03:17 PM
buat produk baru

streamyx RM50 - kuota 10G untuk jarang guna
Quote ohnoLia 21-6-2018 03:18 PM
Ai gembira shj... highspeed.. ai ngidam 100mbps dgn harga 50rm sebulan... kot2 unifi sudi bg
Jgn lupa sla utk quality speed ye tm... dan servis uptime mestilah international standard.

Karang pongpang pongpang tp service larikk..
Quote Minami2013 21-6-2018 03:20 PM
Kalau betul, syukur... kurang sikit bil bulanan...
Quote Clan204 21-6-2018 03:26 PM
ohnoLia replied at 21-6-2018 03:18 PM
Ai gembira shj... highspeed.. ai ngidam 100mbps dgn harga 50rm sebulan... kot2 unifi sudi bg
Jgn lu ...

nak 100mbps kena pakai time punya servis... tp utk high rise terpilih je huhuhu... harga sama mcm unifi je dengar2

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.319409s Gzip On
To Top