Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Pilah Kontenastay, Ini Hotel Ke Bangsal Kebun Buah-buahan? Terbaiklah!

25-6-2018 11:28 AM|Oleh: Faizal| Komen: 8

Sekali pandang macam kebun dusun tetapi bila diamati, Pilah Kontenastay merupakan satu tempat penginapan terbaru yang ada di Kuala Pilah. 

Buat mereka yang ingin merasakan suasana kampung dan mahu lari dari hiruk pikuk kota di hujung minggu, Pilah Kontenastay mungkin destinasi yang tepat buat anda bercuti bersama keluarga.


Ia dipanggil sebagai Pilah Kontenastay kerana homestay ini dibina 80% daripada kontena yang memberi gaya menarik dan lain daripada homestay atau tempat penginapan lain.


Foto: Pilah Kontenastay

Foto: Pilah Kontenastay

Terletak di Kuala Pilah, rumah-rumah kontena yang berkonsepkan sedikit sentuhan gaya Inggeris dan juga dipenuhi dengan konsep penginapan desa, memang sesuai untuk anda yang hendak lepak bersama rakan ataupun keluarga. 

Kalau anda datang ketika musim buah-buahan lagi terbaik! Macam-macam buah-buahan tempatan anda boleh cuba ketika ini.


Foto: Pilah Kontenastay

Foto: Pilah Kontenastay

Suasana kampung sebenar boleh dirasai di homestay ini kerana pelbagai aktiviti santai turut boleh dilakukan contohnya berbasikal dalam kebun, makan buah (sewaktu musim buah), barberku dan macam-macam lagi.

Sangat sesuai untuk buat family day kerana kawasannya yang agak luas dan menarik. Bagi anda yang ingin mencuba bercuti di sini, kadar yang dikenakan satu malam untuk satu bilik adalah di antara RM85-RM170 mengikut jenis bilik yang anda inginkan.

Bukan tu saja, jika anda mahukan masakan home made, anda boleh request masakan kampung, western, chinese dan macam-macam lagi. Dengar-dengar masakan kampung di sini memang original. Siapa suka pedas boleh cuba masakan mereka di sini. Memang sodap!


Foto: Pilah Kontenastay

Foto: Pilah Kontenastay

Jangan lupa untuk mencuba Pilah Kontenastay untuk percutian anda bersama rakan dan keluarga. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
27
Marah
6
Terkejut
12
Sedih
13
Lawak
17
Bosan
10
Komen: 8
Komen

Previous : Menggiurkan! Sambal Pelam Ikan. Mudah Tapi Rasa Umph!

Next       : Culas Menyimpan Duit? Maybank2u Boleh Bantu Anda

Komen Terbaru

Quote bebah 21-7-2018 05:47 PM
cuti hujung minggu best ni kalau dapat lepak sini....

Lain-lain Komen

Quote misscendol 25-6-2018 12:10 PM
mcm nice je. dokek ngan umah den
Quote reeny 25-6-2018 12:23 PM
mcm best jer...
Quote Artemesiaa 25-6-2018 01:01 PM
Sesuai untuk yang suka suasana desa
Quote pakderis 25-6-2018 01:19 PM
best niiiiii
Quote MarryPottet 26-6-2018 01:30 AM
Only in Pilahdelphia githewwww!
Quote ninjago 27-6-2018 04:56 PM
menariknya kalau nak buat gathering2 lepak2 hujung minggu ngan geng
Quote notsospecial007 12-7-2018 04:48 PM
cantik sgt... harga pun berpatutannn.. tapi kalo ada pool lg best.. boleh buat family day
Quote bebah 21-7-2018 05:47 PM
cuti hujung minggu best ni kalau dapat lepak sini....

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.158366s Gzip On
To Top