Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Kata Orang Malaysia Suka Pedas?" - Burger Paling Pedas Dekat Malaysia! Ada Berani?

5-7-2018 01:03 PM|Oleh: Faizal | Dilihat: 871| Komen: 11

Anda hantu makanan pedas berapi? Anda teringin hendak mencuba burger yang paling pedas di Malaysia? Apa kata anda cuba menu burger paing pedas di Malaysia yang ditawarkan di restoran Salt & Pepper yang terletak di Seksyen 3 Bandar Baru Bangi, Selangor.


Sebenarnya di restoran ini tetrdapat pelbagai menu yang menarik dan istimewa. 

Tetapi menu burger paling istimewa yang diberi nama Explosive Inner Core Burger adalah menu yang paling meletup dan menjadi menu signature restoran ini. Kenapa?


Burger ini mengandungi 5 jenis cili terpedas di dunia iaitu bhut jolokia, carolina reaper, seven pot prima, gronong dan big black mama.  

Memetik dari saji online, menurut Munirah yang merupakan pengasas restoran ini berkata, idea tercetusnya menu burger paling pedas ini adalah kerana masyarakat Malaysia memang gemar makan hidangan yang pedas.

Beliau menambah lagi, setelah setahun restoran ini dibuka sejak 2016, beliau baru terfikir idea untuk menghasilkan menu burger ini. 

Dan sehingga kini, burger peling pedas di Malaysia ini menjadi pilihan pelanggan yang datang ke restoran beliau.



Satu lagi tarikan menarik di restoran ini ialah, bagi anda yang mampu menghabiskan Exposive Inner Core Burger dalam masa 1 minit dan bagi yang berjaya akan mendapat voucher RM50 untuk digunakan di salt & pepper.

Menurut Munirah lagi, selama restorannya memperkenalkan menu burger ini, sudah 80 orang yang mencuba cabaran ini dan hanya  orang sahaja yang berjaya.


Selain burger, antara menu yang terdapat sini termasuklah hidangan barat yang seperti pasta, Lamb & Chicken grill dan banyak lagi.

Tenyata restoran Salt & Pepper menyajikan pelbagai hidangan yang terbaik. Bagi yang ingin mencuba cabaran Explosive Inner Core Burger, jangan lupa untuk datang ke restoran Salt & Pepper ya! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 11
Komen

Previous : Masakan Nogori Tapi Di Johor? Moh Poie Salai House - Semua Jenis Masak Lomak Ada Sini!

Next       : Penangan Rasa Kopi Dan Celoteh Aunty Evelin, Kalah Semua Kafe Hipster

Komen Terbaru

Quote beautifulliar 8-7-2018 02:04 PM
Yaulo bhut jolokia tu sape makan tak pedih jubo ke nak berak nanti

Lain-lain Komen

Quote KucingKedai 5-7-2018 02:14 PM
Adoi terliur.. sengsara {:childlike
Quote debab76 5-7-2018 08:46 PM
nmpk sedap tp sometime samyang mee pon meols bley cirit lgkan yg ni
Quote RatuDunia94 5-7-2018 09:21 PM
Pedas2 nk pergi mana..
Quote misscendol 6-7-2018 09:43 AM
wowwwww.... pedas kalau sedap xpe gak
Quote LostStar 6-7-2018 11:15 AM
ta suka aih makan pedas..
Quote mongoose_kidz 6-7-2018 11:48 AM
artikel ni buat aku x menentu...
brp org yg berjaya mkn beger tu dlm masa seminit....part tu la pulak tertinggal{:yameteh{:yameteh
Quote aduhaiya 6-7-2018 02:41 PM
Edited by aduhaiya at 6-7-2018 02:43 PM

.........................................................................................................................
Quote aduhaiya 6-7-2018 02:42 PM
aduhaiya replied at 6-7-2018 02:41 PM
"Menurut Munirah lagi, selama restorannya memperkenalkan menu burger ini, sudah 80 orang yang mencub ...

Okay... 80 orang sahaja...
Quote dekmieDandy 6-7-2018 02:52 PM
tengok gambar je da rasa nak cirit
Quote Otaku85 7-7-2018 11:14 PM
Org latin pun suka mkn pedas
Quote beautifulliar 8-7-2018 02:04 PM
Yaulo bhut jolokia tu sape makan tak pedih jubo ke nak berak nanti

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052029s Gzip On
To Top