Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Penangan Rasa Kopi Dan Celoteh Aunty Eveliní», Kalah Semua Kafe Hipster

11-7-2018 11:02 AM|Oleh: Diba S. | Dilihat: 1304| Komen: 25

Tempoh hari kami ketengahkan gerai Uncle Chiam yang terkenal di Bickfields kerana pisang goreng panasnya. 

Foto: Facebook
Malah proses pembuatannya juga unik. Anda boleh berbual dengan Aunty Eveliní» sambil menyaksikan tangannya yang ligat membuat kopi. 

Seorang yang peramah dan ceria, Aunty Eveliní» bakal membuatkan anda tertawa dengan celotehnya. 

Tak melampau jika kami katakan aunty Eveliní» merupakan salah seorang barista terbaik yang kami pernah jumpa!

Foto: Facebook
Harga sebungkus kopi Aunty Evelin ialah RM2.50.

 Lagi syok anda boleh memesan roti bakar untuk dimakan bersama kopi kegemaran! 

Kami yakin selepas mencuba kopi Aunty Eveliní», anda mungkin tak pandang rangkaian kopi-kopi mahal yang dijual di kafe-kafe hipster. 

Kopi Aunty Eveliní» hanya boleh didapati di Pulau Pinang iaitu di Lebuh Noordin, Georgetown, seberang Hotel Citidel Express. 

Foto: Facebook
Jom pakat pergi Penang minum kopi! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 25
Komen

Previous : Masakan Nogori Tapi Di Johor? Moh Poie Salai House - Semua Jenis Masak Lomak Ada Sini!

Next       : "Set Talam Western Kat Sini Sumpah Tak Kedekut" - Netizen

Komen Terbaru

Quote chinta89 15-7-2018 04:06 PM
nampak kaw~

Lain-lain Komen

Quote Themilo 11-7-2018 11:31 AM
nampak kat FB. aunty tu siap boleh jawab "Waalaikumussalam"..
Quote grizz 11-7-2018 11:52 AM
ujung bln ni nk g penang bleh cari ni..yeah..
Quote Lorra2411 11-7-2018 12:00 PM
kena masuk dalam list ni. next time pergi Penang
Quote shernazz 11-7-2018 12:09 PM
Themilo replied at 11-7-2018 11:31 AM
nampak kat FB. aunty tu siap boleh jawab "Waalaikumussalam"..

Apek kedai kat kampong iols siap bg salam masa htr gas beb...
Kekadang mak.iols.jawab..tgk tgk dia..marah mak.iols.kat dia..
Bleh dia gelak.gelak.je...haha
Quote kikuri 11-7-2018 12:13 PM
ya ampun pekat warna kopi ais tu... mesti sedap...
Quote bolamata 11-7-2018 12:31 PM
penang memang syurga makanan... dah gatal kaki nak pi sana ni...
Quote jassy50 11-7-2018 12:37 PM
Nampak sedap... teringin pulak
Quote munchkin 11-7-2018 12:43 PM
Alaaaahhh jauh pulakkkk
Quote ms.mango 11-7-2018 12:48 PM
pekat. mesti sedap
Quote minguk 11-7-2018 01:15 PM
kaw betul tu
Quote BoLapciOus 11-7-2018 01:18 PM
Sodap aih!!drolling den!!
Quote CardiGans85 11-7-2018 01:26 PM
Memang tengah cari lokasi
Quote puccafan 11-7-2018 02:03 PM
Orang tua2 kalo masak & bancuh air memang sedap
Quote Budakmomok 11-7-2018 03:28 PM
Sedapnyeeeee
Quote misscendol 11-7-2018 03:35 PM
Tengok color pon dah terliur
Quote VespaSilbe 11-7-2018 03:54 PM
Bukan semua kedai cina utagha ni pekat camni Ka?
Kedai yiyifafa dari ai kecik air dia cemgini le.
Tak kedekut bahan.. baru sedap
Quote moonbug 11-7-2018 06:04 PM
Nampak kopi ais tu mcm sedap je, tapi jenuhlah aku nak ke Penang semata-mata nak minum kopi ais. Mohon aunty buka cawangan kat Bangsar
Quote BebeQ 12-7-2018 12:26 PM
Cerita aku takde kena mengena dengan kopi.

Opis mate aku sorang ni suka beli nasi lemak dekat satu gerai indon ni. Gerai tu pulak depan kedai makan cina. Pernah juga la sekali dia hadiahkan sebungkus untuk aku.

Satu hari di bulan puasa, opis mate aku ni bercerita yang makcik nasi lemak indon tu husb dia cina. Terus aku krik krik. Indon bukan boleh percaya bab kawen lain agama ni. Memang la dia meniaga pakai tudung tapi aku dah was-was pulak.
Quote MissVixen 12-7-2018 02:45 PM
Sedapnyeee. Pekat air tu

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.039497s Gzip On
To Top