Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Bajet Lebih Kurang RM500 Je" - Itenary Trip Ke Hatyai-Songkla 3D2N

20-7-2018 09:52 AM|Oleh: Faizal | Dilihat: 2941| Komen: 22

Thailand adalah antara negara Asia yang anda wajib pergi untuk bercuti. Selain lokasinya yang agak dekat dengan negara kita, kos untuk bercuti ke sana agak murah. Jenis pengangkutan untuk masuk ke Thailand juga banyak sama ada dengan menaiki kereta, kapal terbang atau pun keretapi.

Antara tempat-tempat menarik dan popular yang anda boleh lawati di Hatyai ialah pasar terapung. Pasar ini sangat unik kerana pasar ini terletak betul-betul di atas air sungai. Dan banyak lagilah!

Bajet tak sampai 1K pun

Terbaru, seorang penggunma Twitter dengan panggilan @nadzmiii telah berkongsi pada semua tentang beberapa itenari dan bajet percutiannya di Hatyai-Songkla dengan bajet yang murah. Mari ikuti perkongsiannya.

Perjalanan menaiki train dari KL - Padang Besar - Hatyai



Hatyai Junction Railway Station

Ada juga kedai-kedai makanan sekitar stesen keretapi ini. Makanan pun boleh tahan.


Teh Tarik Power!


Tom Yam Asli dari Thailand

Menarik di Hatyai
Wajib pergi Floating Market dan rasa makanan yang ada di sini. Macam-macam ada!




Chabura dimsum


Floating Market Pandangan Dari Atas



Wajib pergi Asian Night Market yang jual barang murah-murah




Time to go back home!


Kacang murah-murah di Kimyong Market. Boleh buat ole-ole balik Malaysia!

Waktu train di Hatyai dan Padang Besar






Semoga perkongsian ini bermanfaat buat anda yang hendak bercuti di Hatyai.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 22
Komen

Previous : Hanya Di Switzerland, Puncak Gunung Ini Boleh Dicapai Tanpa Perlu Mendaki!

Next       : Air Terjun Tertinggi Di Asia Tenggara Ada Di Kelantan. Rugi Tak Datang Sini

Komen Terbaru

Quote shunnaray 31-8-2018 03:18 PM
kaksal85 replied at 30-8-2018 06:04 PM
ahaa...salah tgk date...jjcm lagi ke shopping? bestnya kalo dpt pegi lagi...inshaaAllah

Dua2, jjcm ngan shopping sbb kali ni pegi 2 kete lak dgn family. Tazabar...

Lain-lain Komen

Quote nisako 20-7-2018 10:14 AM
yes bulan sep nk pi....
Quote misscendol 20-7-2018 11:01 AM
memang selamat ke ni? ada x org yg dah pegi? boleh share x
Quote Dadadi 20-7-2018 11:49 AM
esok baru nak pi...nak bawak kete masuk skli
Quote pmknfhontour 20-7-2018 11:56 AM
Dadadi replied at 20-7-2018 11:49 AM
esok baru nak pi...nak bawak kete masuk skli

jangan lupa register kastam thai untuk kereta

ada yang orang terlupa, lepas tu sangkut kat roadblocked kena pow


Quote zuriey 20-7-2018 03:47 PM
misscendol: memang selamat ke ni? ada x org yg dah pegi? boleh share x

i pun teringin Nk p tapi dok pikir selamat Ka Tak takut jugak
Quote rosasen 23-7-2018 09:10 AM
teringin nak pergi tp dengan org yang pernah gi la..senang sikit nk tuju
Quote neve4881 23-7-2018 09:59 AM
fuuhhh sib bek nmpk post ni...nk pi jumaat depan...rombongan cik kiah dr kl sentral..
tenkiu TT
Quote Husna 24-7-2018 03:23 PM
neve4881 replied at 23-7-2018 09:59 AM
fuuhhh sib bek nmpk post ni...nk pi jumaat depan...rombongan cik kiah dr kl sentral..
tenkiu TT

jangan lupa share itenary ye.. meols plan nak g akhir sept / awal okt..
Quote anggerik 25-7-2018 12:22 PM
Edited by anggerik at 25-7-2018 12:24 PM

kalau ada yg nak gi men'train' ..roger2 tau.. tp sept/oct ai x free..
jadual sgt ketat..
Quote bendera 25-7-2018 02:21 PM
perghh power..sapa2 yang dah p, mohon share..syok gak nampak p hatyai ni
Quote shunnaray 30-7-2018 05:00 PM
sy pun baru balik dr hatyai mggu lepas. pegi dgn kereta sendiri. tbh rm500 tu tak cukup kalau uols kaki shopping

so better spare some extra cash. tp kalau tujuan ke sana utk jjcm semata2 insyaallah cukup....makanan murah2 tp kadang tgk tempat jgk. restoran yg 'berjenis' sikit harga dia lebih sikit la..tp sangat worth it sbb sedap2 belaka
Quote komkom_2 31-7-2018 12:57 PM
September ni nk pergi...tp mak x bagi sbb pompuan sajork yg nk pg...ke langkawi je la...
Quote suziela123 2-8-2018 09:16 AM
Kalau naik flight sesuai x? Tgk flight rm200 je
Quote Dragonkings 6-8-2018 01:10 PM
Sini makanan sgt murah......klu nk rase cucur udang betul2 bnyak udang....g belah songkla.....sane muslim pun bnyak
Quote Artemesiaa 7-8-2018 02:57 PM
Sejak ada ets train makin ramai buat route ni
Quote Artemesiaa 7-8-2018 02:58 PM
suziela123 replied at 2-8-2018 09:16 AM
Kalau naik flight sesuai x? Tgk flight rm200 je

Ok je jimat bab masa
Quote kaksal85 29-8-2018 03:48 PM
zuriey replied at 20-7-2018 03:47 PM
i pun teringin Nk p tapi dok pikir selamat Ka Tak takut jugak

selamat je inshaaAllah...baru je pegi cuti sekolah lepas

Quote kaksal85 29-8-2018 03:53 PM
pmknfhontour replied at 20-7-2018 11:56 AM
jangan lupa register kastam thai untuk kereta

ada yang orang terlupa, lepas tu sangkut kat road ...

oohh ni mesti terlajak terus lepas imigration msia kan...

paling penting owner vehicle kena ada, kalau pakai kereta orang sila buat authorization letter, copy geran, copy ic owner...dan sediakan kesabaran yang mencukupi...kalau time ramai org sejam jugak menunggu...kaunter siam slow bapak walaupun new facility. helok lagi yg lama, walau berterabur tapi cepat je proses

haritu ada ulat yg boleh tolong potong queu...tak sure berapa dia charge


Quote kaksal85 29-8-2018 03:54 PM
shunnaray replied at 30-7-2018 05:00 PM
sy pun baru balik dr hatyai mggu lepas. pegi dgn kereta sendiri. tbh rm500 tu tak cukup kalau uols k ...

eh mcm sama...baru balik jgk...

btw, sapa pegi samila beach, restoran zubaidah cekik darah sikit ye...mahal

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046906s Gzip On
To Top