Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"View Yang Superb Sangat!" - Aktiviti Stargazing Di Gunung CBL Terengganu Sangat Berbaloi

23-7-2018 12:12 PM|Oleh: Faizal| Komen: 8

Melihat keindahan alam yang dicipta Allah adalah satu terapi untuk kita mencari ketenangan dan juga melapangkan minda. Sebenarnya mendekatkan diri dengan alam mengandungi kelebihan yang tersendiri.

Antara aktiviti yang popular untuk menikmati keindahan alam ialah dengan melihat bintang-bintang yang bertaburan di langit di waktu malam. Atau dalam istilah lain dipanggil 'Stargazing'.


Sebenarnya melihat menikmati keindahan bintang yang bertaburan dilangit boleh dilakukan di mana-mana yang anda suka. Hanya pandang ke langit pada waktu yang cerah dan lihatlah bintang-bintang yang ada. 

Tetapi, tahukah anda aktiviti stargazing ini agak popular di Gunung Chemerung-Berembun-Langsir Terengganu.

Ramai pendaki yang datang ke sini untuk melihat dan menikmati sendiri keindahan langit malam dari puncak gunung ini. Untuk melihat bintang dari gunung ini, anda perlu mendaki ke puncak.


Selain aktiviti melihat bintang, di sepanjang track pendakian, anda boleh melihat air terjun dan banyak kolam-kolam air semulajadi yang cantik dan sangat jernih airnya. 

Biasanya sesiapa yang hendak mendaki, pendakian bermula waktu tengahari dan anda akan sampai di puncak waktu malam untuk melihat bintang-bintang yang ada. Terdapat juga tapak-tapak khemah untuk anda berkhemah di sana.


Jom layan gambar-gambar cantik  dan menarik di Gunung Chemerung Berembun Langsir Terengganu.

Foto: Twitter @mastura_yuza

Foto: FB @seaextremesport

Foto: FB @seaextremesport

Foto: Twitter @mastura_yuza

Foto: Twitter @mastura_yuza

Foto: FB @seaextremesport

Foto: Twitter @mastura_yuza

Buat kaki panjat gunung tu jangan lupa jadikan Gunung Chemerung-Berembun-Langsir Terengganu sebagai list gunung untuk anda tawan.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
31
Marah
18
Terkejut
24
Sedih
22
Lawak
6
Bosan
10
Komen: 8
Komen

Previous : Ruginya Selama Ni Tak Tahu, Ini Benda Syok Boleh Buat Di Hin Bus Depot Pulau Pinang

Next       : Rumah Tradisi Melayu Ada Di Indonesia, Rugi Kalau Tak Singgah Rumah Limas Potong

Komen Terbaru

Quote 0821yuanyuan 21-8-2018 11:31 AM
pandora charms
nike sneakers
coach outlet
adidas nmd r1
yeezy boost 350
pandora charms sale
pandora sale clearance
michael kors outlet
asics outlet
tiffany and co jewelry
devil rays jerseys
mont blanc pen
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet online
asics outlet store
converse outlet
pandora outlet
coach factory outlet online
birkenstock shoes outlet
ralph lauren outlet online
ugg outlet store
ugg boots
adidas yeezy boost 350
nike outlet online
kate spade outlet online
new balance outlet
pandora charms sale
fitflops sale
coach factory outlet online
birkenstock shoes
nike react shoes
kate spade outlet online
adidas yeezy
nike zoom
adidas yeezy
pandora jewelry
pandora outlet
coach factory outlet
nfl jerseys
kobe shoes
pandora jewelry
rangers jersey
nike shox shoes
pandora jewelry
michael kors outlet store
canada goose
timberland shoes
pandora charms
timberland shoes
diamondbacks jerseys
ugg shoes
nike air max 2018
reebok outlet
nike air max 90
canadian goose jacket
adidas ultra boost
pandora charms outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet store
retro 11
coach outlet online
yeezy shoes
coach outlet store online clearance
swarovski outlet
michael kors outlet online
longchamp outlet online
coach factorty outlet online
salvatore ferragamo shoes
louboutin outlet
ralph lauren uk
adidas nmd r1
christian louboutin shoes
adidas campus shoes
coach outlet online
skechers outlet
ralph lauren uk
kate spade purses
timberland boots outlet
canada goose
louis vuitton outlet online
discount oakley sunglasses
vans outlet store
ugg outlet online
canada goose jackets
kate spade handbags
ysl handbags
converse shoes
adidas nmd runner
timberland outlet
harden vol 1
underarmour outlet
nike outlet store online
air max 95
adidas superstars
mariners jerseys
michael kors handbags
prada shoes
kate spade outlet online
coach outlet online
cheap jordan shoes
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet online
fitflops sale clearance
coach factory outlet online
birkenstock outlet
michael kors outlet clearance
ecco shoes for women
air more money
orioles jerseys
nike outlet store
michael kors handbags
ugg outlet store
reds jerseys
rolex replica watches for sale
air max 1
coach outlet store online
coach factory outlet
adidas yeezy boost
canada goose
philipp plein outlet

Lain-lain Komen

Quote rogayahtop 23-7-2018 01:49 PM
pakai 6s pun tetap buruj pebenda kelas kau kak.

Quote meklalala 23-7-2018 03:23 PM
alhamdulillahh mek dah jejak kaki ke puncakk langsir sana..memang superb!
Quote Levespa 23-7-2018 05:02 PM
cantik la... ok boleh masuk dlm wishlist
Quote rosasen 24-7-2018 08:08 AM
pernah sampai kt air terjun chemerong je..
Quote supernaturalee 24-7-2018 10:52 AM
cantik nye
jaw-drop tgk gmbr aliran sungai kecil yg sgt jernih tu straight je dgn pokok2 kt tepi tu
what a view
Quote blinkmos 15-8-2018 09:58 AM
cantiknyaaaa!
tapi aku ni jenis malas nk mendaki2 ni...
Quote lurve82 15-8-2018 11:58 AM
next week lpas g pulau perhentian kecil akan lajak ke sg chemerung..tak sampai mendaki kot..sbb bwk anak2 kecik..mandi sg tu sudah...
Quote 0821yuanyuan 21-8-2018 11:31 AM
pandora charms
nike sneakers
coach outlet
adidas nmd r1
yeezy boost 350
pandora charms sale
pandora sale clearance
michael kors outlet
asics outlet
tiffany and co jewelry
devil rays jerseys
mont blanc pen
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet online
asics outlet store
converse outlet
pandora outlet
coach factory outlet online
birkenstock shoes outlet
ralph lauren outlet online
ugg outlet store
ugg boots
adidas yeezy boost 350
nike outlet online
kate spade outlet online
new balance outlet
pandora charms sale
fitflops sale
coach factory outlet online
birkenstock shoes
nike react shoes
kate spade outlet online
adidas yeezy
nike zoom
adidas yeezy
pandora jewelry
pandora outlet
coach factory outlet
nfl jerseys
kobe shoes
pandora jewelry
rangers jersey
nike shox shoes
pandora jewelry
michael kors outlet store
canada goose
timberland shoes
pandora charms
timberland shoes
diamondbacks jerseys
ugg shoes
nike air max 2018
reebok outlet
nike air max 90
canadian goose jacket
adidas ultra boost
pandora charms outlet
cheap ray ban sunglasses
michael kors outlet store
retro 11
coach outlet online
yeezy shoes
coach outlet store online clearance
swarovski outlet
michael kors outlet online
longchamp outlet online
coach factorty outlet online
salvatore ferragamo shoes
louboutin outlet
ralph lauren uk
adidas nmd r1
christian louboutin shoes
adidas campus shoes
coach outlet online
skechers outlet
ralph lauren uk
kate spade purses
timberland boots outlet
canada goose
louis vuitton outlet online
discount oakley sunglasses
vans outlet store
ugg outlet online
canada goose jackets
kate spade handbags
ysl handbags
converse shoes
adidas nmd runner
timberland outlet
harden vol 1
underarmour outlet
nike outlet store online
air max 95
adidas superstars
mariners jerseys
michael kors handbags
prada shoes
kate spade outlet online
coach outlet online
cheap jordan shoes
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet online
fitflops sale clearance
coach factory outlet online
birkenstock outlet
michael kors outlet clearance
ecco shoes for women
air more money
orioles jerseys
nike outlet store
michael kors handbags
ugg outlet store
reds jerseys
rolex replica watches for sale
air max 1
coach outlet store online
coach factory outlet
adidas yeezy boost
canada goose
philipp plein outlet

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082144s Gzip On
To Top