Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Resipi Mudah Minuman Halia Dan Lemon Atasi Masalah Sakit Lutut

3-9-2018 10:48 AM|Oleh: Faizal| Komen: 3

Sakit lutut sudah pasti mengganggu aktiviti kita seharian. Anda akan rasa susah untuk berjalan dan macam-macam lagi keadaan yang akan membuatkan kita tidak selesa. 

Bagi yang aktif bersukan, sudah pasti aktiviti sukan anda terjejas.


Macam-macam ubat yang ada di pasaran yang digunakan untuk meredakan sakit lutut. Tapi, mahukah anda mencuba resipi mudah ini dengan menggunakan bahan-bahan smeula jadi untuk membuat minuman yang dipercayai boleh melegakan sakit lutut anda. 

Resipi mudah hilangkan sakit lutut dengan menggunakan halia

Bahan-bahan:

1 ketul halia
1 cawan air
Sedikit perahan jus lemon
Sedikit madu

Cara-cara:

1. Hancurkan 1 ketul halia dan masukkan halia yang dihancurkan ke dalam 1 cawan air.


2. Masukkan 1 cawan air yang dicampur halia ke dalam periuk. Didihkan selama 10 minit.


3. Selepas 10 minit tapis air halia yang dididih tadi. Masukkan sedikit jus lemon ke dalam air halia.


4. Kemudian masukkan 1 camca teh madu ke dalam campuran air halia dan jus lemon. Kacau hingga sebati.


5. Sedia untuk dinikmati. Boleh minum 2-3 cawan setiap hari sehingga sakit lutut hilang.


Memang mudah kan? Selamat mencuba! - CARI 

Kredit resipi & gambar: Azliza Talib Via Kami Kongsi

Apa Reaksi Anda...

Bagus
12
Marah
12
Terkejut
17
Sedih
16
Lawak
18
Bosan
18
Komen: 3
Komen

Previous : Kari Laksa Di Tangga Kedua - Inilah Senarai 10 Makanan Terbaik Di Dunia!

Next       : Masak Sendiri Sizzling Yee Mee Di Rumah, Tanpa Hot Plate Pun Tak Ada Masalah

Komen Terbaru

Quote twinkleboo 11-4-2019 02:40 PM
Simple and sedap

Lain-lain Komen

Quote Foxey 17-9-2018 02:09 PM
Maybe i should try brewing this for my mum. Dia dok sakit lutut and sakit kaki je, but bukan gout.
Quote Daintymerry19 20-9-2018 02:48 PM
Air yg sgt berkhasiat
Quote twinkleboo 11-4-2019 02:40 PM
Simple and sedap

Lihat semua komen(3)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.199930s Gzip On
To Top