Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Rahsia Bancuan Nescafe Yang Power Dan Sangat Sedap!

20-9-2018 12:10 PM|Oleh: Faizal| Komen: 27

Menikmati secawan kopi atau nescafe di waktu pagi atau petang memang sangat-sangat mengasyikkan. Ditambah pula dengan gorengan kuih muih seperti karipap ataupun pisang goreng. Pasti letih seharian bekerja akan hilang dalam sekelip mata.


Bagi anda peminat nescafe tegar, jom cuba resipi bancuhan nescafe yang sedap ni. Rasanya persis seperti di Starbuck. Resipi ini dikongsi oleh seorang pemuda yang pernah bekerja berbelas taun sebagai 'barista' di Starbuck.

Resipi Rahsia Bancuan Nescafe Yang Power Dan Sangat Sedap!

1. Sesudu kecil nescafe. Jangan penuh menggunung.


2. 2-4 sudu kecil susu cair.


3. 1 setengah sudu - 2 sudu kecil susu pekat manis.


4. Campurkan semuanya di dalam satu cawan atau mug.


5. Warna dan baunya seperti bau di Starbuck pada masa ini. Bahan-bahan ini akan menghasilkan nescafe yang tidak berapa manis. Cukup pahitnya, cukup manisnya, cukup lemaknya.

6. Selepas kacau, tuangkan air yang betul-betul panas mendidih. Tuang sehingga 3/4 penuh sahaja.


7. Dah siap! Perhatikan warnanya. Warna Sungai Pahang inilah yang kita nak. Kalau nak thrill lagi, letak sesudu minyak kelapa dara.


Kalau anda cuba mesti terangkat punya la! - CARI 

Kredit : Pemuda Barista Via Viral Oh Viral

Apa Reaksi Anda...

Bagus
22
Marah
11
Terkejut
24
Sedih
22
Lawak
24
Bosan
26
Komen: 27
Komen

Previous : Pedas Sampai Berdesing Telinga, Puas Masak Sendiri Sambal Ijo Padang

Next       : Pergh! Bebola Pulut Durian - Desert Yang Paling Viral Sekarang

Komen Terbaru

Quote PuanAbby 19-6-2019 01:51 PM
Guna kopi lain sama tak rasa

Lain-lain Komen

Quote zafira 20-9-2018 12:34 PM
alah... memang selalu buat ni kat rumah... ingatkan spesial sangat bancuhan dia...
Quote SayangAnakku 20-9-2018 12:37 PM
Nak memenuhi target  hantar laporan ke apa ni...dah macam FB pulak...
Quote myakayina 20-9-2018 12:52 PM
campur susu cair? tak pernah plak buat..susu pekat je selalu letak..atau krimer..tapi aku lebihkan sikit nescafe..baru kaw..
Quote camelia93 20-9-2018 12:55 PM
Nk kena tryniii
Quote pearl.silver 20-9-2018 12:56 PM
Umh ni org suka nescafe cair2 dan manis..klu i bancuh suka pekat2 dan pahit sket..memang tak laku la air i bancuh..
Quote camelia93 20-9-2018 12:56 PM
Maseh resepi
Quote bemyself 20-9-2018 01:07 PM
Skill dia bole ikot..aroma dia mmg pehhhhh..
kwn aku ckp dia kalau dtg umah aku nes aku paling terbaikkk..so balance rasa dia..
dia x tau aku mmg ikot skill ni..cuma aku x pakai susu cair je la..
yg penting masuk nes dulu..godak dgn susu manis bagi cantik...baru last letak air panas ..terbaekkkkkk!
Quote missDollie 20-9-2018 01:07 PM
Wow bes ke..iols teringin minum nescafe tapi nape la lepas minum mesti pening kepala..adoii..tension
Quote sinalegna 20-9-2018 01:31 PM
Tgk part sungai pahang terus turned off
Quote cassriena 20-9-2018 01:56 PM
iols slalu buat campur susu cair n stevia. susu pekat jarang sgt beli
Quote Daintymerry19 20-9-2018 02:45 PM
Sape dah try resipi ni?
Quote fly_in_d_sky 20-9-2018 04:08 PM
nescafe and susu low fat .. dah cukup
masuk dalam microwave panaskan 1 min 30 saat
waalaaaaa minum
Quote syue86 21-9-2018 09:29 AM
missDollie replied at 20-9-2018 01:07 PM
Wow bes ke..iols teringin minum nescafe tapi nape la lepas minum mesti pening kepala..adoii..tension

baru ni tgk rncgn korea
die ckp minum kopi then jgn minum terus
tahan dlm 30 saat ke cmtu baru telan
xtau la menjadi ke idok
Quote CikPuanMawar 22-9-2018 08:44 AM
Mesti sedap ni..nk cuba..tp xleh minum nescafe sgt..sbb nnti xleh tido..
Quote CincinKristal 22-9-2018 11:22 PM
boleh try lah...slalu aku buat..boh ayaq hangat dlu...pstu br boh nescafe ngan susu tu...susu cair boh gaj sikit...boleh try lah cmni
Quote bedahmenjuyah 24-9-2018 12:15 AM
Bedah pun pening kalau minum nescafe. Takpe pinjam resepi utk buatkan utk org lain je lah
Quote hyldia 24-9-2018 08:46 AM
missDollie replied at 20-9-2018 01:07 PM
Wow bes ke..iols teringin minum nescafe tapi nape la lepas minum mesti pening kepala..adoii..tension

u cuba minum nescafe gold, tak pening kepala pun...tp kalo nescafe classic memang iols pn tak boleh nak minum, pening!
Quote amon_79 24-9-2018 09:34 AM
bancuan ke bancuhan... compius sikit  mula2 baca laju jadi rahsia beracun nescafe
Quote MadameOnion 24-9-2018 09:44 AM
selalu kalau ayaq betui2 panas kat atas tu mcm ada foam sikit..ni macam boh ayaq suam ja..and one more thing rasa takkan sama dgn starbucks hokeyhhh

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087818s Gzip On
To Top