Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Semudah ABC, Sajikan Muffin Telur Untuk Pagi Yang Lebih Bermakna

1-10-2018 04:11 PM|Oleh: Diba S. | Dilihat: 1053| Komen: 15

Anda mempunyai alat pembuat kek cawan Trio? Jika ada memang sesuai digunakan untuk resipi ini. 

Foto: Facebook

Kalau tak ada, boleh sahaja guna ketuhar dan bekas dulang kek cawan untuk membuatnya. 

Memang sesuai dinikmati pada waktu pagi sebagai sarapan atau pada bila-bila masa yang anda lapar dan mahukan sesuatu yang cepat dan mudah disediakan. 

Foto: Facebook

Bahan-bahan A:
Telur 
Perasa cukup rasa 
Lada hitam 
Susu cair

Bahan-bahan B:
Sosej
Lada benggala
Bawang besar 
Parsli 
Daun ketumbar 
Keju 
Tomato 

Foto: Facebook

Cara-cara:
1) Campurkan kesemua bahan-bahan A
2)Kemudian letakkan pula bahan-bahan B mengikut citarasa anda. 
3) Jika gunakan Trio, biarkan ia berkelip dua kali, baru boleh dihidangkan. Manakala jika guna ketuhar biasa, anda boleh setkan pada suhu 100 darjah selama 5-10 minit mengikut kesesuaian.

Foto: Facebook

Selamat mencuba! -CARI

Kredit Resipi : Adri Opa

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 15
Komen

Previous : "Hambik Rambang Mata Dibuatnya" - 16 Jenis Korean Bingsu Mesti Anda Cuba Di Kafe Ini

Next       : French Fries, Ah Dah Biasa! Curly Fries Baru Luar Biasa, Jom Buat Sendiri

Komen Terbaru

Quote zafira 4-10-2018 02:56 PM
guna sandwich maker pun boleh... dah lama dah buat mcm ni... kalo tuang dlm sandwich maker agak2 juga.. jangan sampai overflow..  waffle pun boleh buat dlm sandwich maker..

Lain-lain Komen

Quote serawadurian 1-10-2018 04:36 PM
Sedap dan senang dibuat tp xde pulak benda alah bulat2 tu
Quote merrissa 1-10-2018 04:45 PM
serawadurian replied at 1-10-2018 04:36 PM
Sedap dan senang dibuat tp xde pulak benda alah bulat2 tu

xperlu pon trio tuh.....

just beli bekas muffin silicone kat kedai rm2 ke kedai eco ke....

masuk dalam oven....kalo xde oven gune periuk...kukus jah
Quote serawadurian 1-10-2018 04:48 PM
merrissa replied at 1-10-2018 04:45 PM
xperlu pon trio tuh.....

just beli bekas muffin silicone kat kedai rm2 ke kedai eco ke....

Oh ye ke...baiklah nanti sy cuba. Terima kasih
Quote kurga 1-10-2018 05:09 PM
merrissa replied at 1-10-2018 04:45 PM
xperlu pon trio tuh.....

just beli bekas muffin silicone kat kedai rm2 ke kedai eco ke....

nak tanya... muffin silicone tu kalau letak dalam oven dia x cair ker? selalu nmpak benda tu.. tp umah x de microwave..
Quote MsKathryn 1-10-2018 05:32 PM
Nak try buat la..
Quote myakayina 1-10-2018 05:36 PM
sedapnya..klu kukus pun sedap jgk kan..nak try  nti..
Quote puanbintang 2-10-2018 12:28 PM
myakayina replied at 1-10-2018 05:36 PM
sedapnya..klu kukus pun sedap jgk kan..nak try  nti..

kukus sedap ye? tak pernah cuba kukus lagi..boleh try nanti.
Quote dekmieDandy 2-10-2018 12:32 PM
itular curious jugak pasal silicone baking cup ni

nak try takut

tengok kat food channel selamba je diorang pakai
Quote pai.kacang 3-10-2018 04:27 PM
kurga replied at 1-10-2018 05:09 PM
nak tanya... muffin silicone tu kalau letak dalam oven dia x cair ker? selalu nmpak benda tu.. tp  ...

x cair.. memang untuk baking. masuk je dalam over tu.. nak buat kek pun boleh
Quote saviour_09 3-10-2018 04:37 PM
dalam pic ada pizza plus
tapi dalam ingredients takde pun?
pakai ke tak?
& apa guna pizza plus tu?

i is in mode memasak
Quote syue86 4-10-2018 09:17 AM
saviour_09 replied at 3-10-2018 04:37 PM
dalam pic ada pizza plus
tapi dalam ingredients takde pun?
pakai ke tak?

piza plus tu keju
Quote saviour_09 4-10-2018 09:41 AM

ooo
kenapa tak letak cheddar ke mozarella ke?
Quote syue86 4-10-2018 09:48 AM
saviour_09 replied at 4-10-2018 09:41 AM
ooo
kenapa tak letak cheddar ke mozarella ke?

kalau baca kat packaging piza plus tu..dia ade tulis piza yadayadayada..
so mmg cheese utk piza gitu..myb dah campuran mozeralla n cheddar
or jenis cheese yg lain..klu u ade cheese brand lain gunakan sajo
Quote saviour_09 4-10-2018 09:50 AM
syue86 replied at 4-10-2018 09:48 AM
kalau baca kat packaging piza plus tu..dia ade tulis piza yadayadayada..
so mmg cheese utk piza g ...

aiteee tq
nak try la nanti!
Quote zafira 4-10-2018 02:56 PM
guna sandwich maker pun boleh... dah lama dah buat mcm ni... kalo tuang dlm sandwich maker agak2 juga.. jangan sampai overflow..  waffle pun boleh buat dlm sandwich maker..

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046300s Gzip On
To Top