Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

French Fries, Ah Dah Biasa! Curly Fries Baru Luar Biasa, Jom Buat Sendiri

3-10-2018 02:43 PM|Oleh: Diba S. | Dilihat: 1096| Komen: 11

French fries mungkin anda dah biasa makan. Bagaimana dengan curly fries? 

Foto: Facebook
Kebiasaannya kalau nak makan curly fries kena pergi restoran A&W atau mungkin beli yang sejuk beku di pasar raya. Kalau anda rajin,  boleh buat sendiri kerana ia sangat mudah. 

Jom cuba!  

Bahan-bahan :
susu cair 1/4 cawan
telur 1 biji
kentang lenyek 600g
garam 1 sudu teh 
tepung jagung 3 sudu teh

Cara-cara: 

1)Campurkan kesemua bahan tadi

2)Letak di dalam beg ziplock

3)Kemudian gunting beg tersebut menjadi seperti paip


4)Buat bentuk melingkar terus ke dalam kuali yang panas

5)Angkat setelah berwarna keemasan

6)Taburkan garam
Foto:Facebook
7) Sedia dinikmati bersama sos kegemaran anda -CARI

Kredit resipi: Resep Si Mbok

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 11
Komen

Previous : "Hambik Rambang Mata Dibuatnya" - 16 Jenis Korean Bingsu Mesti Anda Cuba Di Kafe Ini

Next       : Tip Mudah Masak Ikan Tongkol Agar Lebih Sedap Dan Pejal Dagingnya

Komen Terbaru

Quote palmolive 17-10-2018 12:49 PM
dah ada yg try ker...kongsikan pengalaman anda boleh?

Lain-lain Komen

Quote syue86 4-10-2018 09:15 AM
ler keluar dari piping beg ke?
mati2 igt mmg ade tools buat dia curl
mcm spring potato tu..hahahaha..naïf plak
Quote pai.kacang 4-10-2018 10:57 AM
macam ni rupanya cara buat dia.. ahahaha
Quote amisery 4-10-2018 11:16 AM
Hmmmm okay bahhhh
Quote itams 4-10-2018 01:46 PM
bahan2nya mudah.
boleh try ni
Quote whadda 4-10-2018 02:23 PM
boleh la try weekend ni.. piping bag yg beli hari tu pon tak guna2 lg
Quote sapeka 5-10-2018 10:28 AM
owhhh
macamtu caranya
senang je
makjah cakap
Quote DeLafee 7-10-2018 02:13 PM
Nk cubalah nanti... Selalu buat fries yg bentuk shoestring tu senang... Yg curly x pernah cuba lagi... Thnks for the recipe.
Quote skinsandstars 7-10-2018 04:09 PM
Sedapnya hiuuuuu
Quote tri-max 9-10-2018 12:17 PM
ada sapa2 yg da try? jadik ke? sedap ke?
sila report
Quote rain2169 11-10-2018 09:26 AM
weekend ni me nak cuba la...
sedap dan menarik ni...
thank you TT
Quote palmolive 17-10-2018 12:49 PM
dah ada yg try ker...kongsikan pengalaman anda boleh?

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045473s Gzip On
To Top