Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kegilaan Baru Orang Gombak: Ayam Gepuk Pak Gembus, Pedas Sambalnya Sampai Menangis

17-10-2018 03:21 PM|Oleh: Diba S.| Komen: 80

Ayam penyet, ayam bakar dan ayam balado mungkin kita dah biasa makan. Namun pernahkah anda merasai ayam gepuk, makanan berasal dari Jogjakarta, Indonesia ini? 

Foto:Facebook
Di Batu 5, Gombak terdapat sebuah gerai yang menghidangkan ayam gepuk dan sambalnya dikatakan berapi dan mantap sungguh! Sesiapa yang tak tahan pedas memang tak disarankan untuk mencubanya. 

Foto:Facebook
Tapi bagi sesiapa yang sanggub menyahut cabaran Pak Gembus, datanglah cepat ke sini kerana kebiasaannya barisan beratur memang panjang. Namun bagi penggemar makanan pedas, mereka mendakwa tahap kesedapan ayam gepuk ini memang berbaloi untuk beratur dan tunggu. 

Foto:Facebook
Ada yang pernah pergi hingga tiga kali dan kali ketiga baru dapat makan kerana sebelum itu rezeki tidak menyebelahi.Tak perlu kami celoteh panjang lebar lagi. 
Foto:Facebook
Anda datanglah sendiri ke alamat di bawah dengan kadar segera. Jangan lupa kongsikan pengalaman pedas anda bersama kami!

Foto:Facebook
Ayam Gepuk Pak Gembus
108-134,jalan gombak,53100 Kuala Lumpur
Waktu operasi: 11am-10pm

 



Cepat bawa kawan-kawan berkongsi kepedasan bersama anda! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
28
Marah
19
Terkejut
40
Sedih
19
Lawak
36
Bosan
19
Komen: 80
Komen

Previous : Enaknya! Pernah Dengar Buah Binjai? Jom Beli Di Melaka

Next       : Asyiknya, Martabak Terkenal Indonesia Ada Di Malaysia! Serbu Je Di Tetangga Kita Di Hartamas

Komen Terbaru

Quote Gumball 9-9-2019 02:24 PM
Pergi Rasta TTDI ingat nak makan kat Waroeng Isabella..gerai ayam gepuk niy dok selang 1 gerai jer ngan WI...tetiba dalam dilema seketika..

Lain-lain Komen

Quote Themilo 17-10-2018 03:26 PM
eh.. seramnya tengok cili kau dekk.. akak dah la ada buasir.. no thank you la jawabnya..
Quote shernazz 17-10-2018 03:30 PM
Mau bocor usus iols.nnt...
Masa muda mmg iols gila.oedas kek gini..
Dh 30an neh iols nak awet muda jahhh
Quote kucingitam 17-10-2018 03:42 PM
letih nak asingkan biji cili masa makan...haih!
Quote LostStar 17-10-2018 03:51 PM
nmpk mcm pedaih yarabbi.. seram...
Quote dubuk 17-10-2018 03:55 PM
hmm puas lah mengasing asing biji cili
Quote meisapoya 17-10-2018 04:20 PM
Sian abang tu... mesti pijar tangan dia tiap2 hari.

Ayam nampak sedap
Quote bonggo 17-10-2018 04:27 PM
Mcm ayam penyet je rupanya..
Quote bonggo 17-10-2018 04:28 PM
kucingitam: letih nak asingkan biji cili masa makan...haih!

Tak payah asing makan je.  Biji cili keluar ikut taik.  Xdenye tersangkut kat appendix tu
Quote Victorioussss 17-10-2018 04:35 PM
Cilipadi kalu xmasak, terus lenyek mcm tu mmg mengundang cirit birit.
Iols say no kepada itu walaupn iols pemakan pedas extreme
Quote arsasa 17-10-2018 05:10 PM
kawan meols dah try...5 biji pun dah pedas giler2
Quote amyza 17-10-2018 05:33 PM
Suka pedas cili padi dari pedas megi korea
Quote lmfh 17-10-2018 06:24 PM
nampak kotor sungguh. berkecah.
Quote puanbintang 17-10-2018 06:24 PM
cili dia..macam xsanggup je nak makan..tp nampak macam sedap..
Quote CardiGans85 17-10-2018 08:45 PM
Kalau makan ni, mau bertarung dalam toilet
Quote moonbug 17-10-2018 09:43 PM
Nampak sebiji macam ayam penyet cuma sambal dilumur pada ayam tu je.
Quote Mary_jane 17-10-2018 09:49 PM
Ayam penyet pun i cannot go tahap pedasnya. Yang berapi ni memang salam terima kasih jela.
Quote damian_lee 17-10-2018 10:14 PM
Why so kegilaan dengan benda2 pedas na mateyyy ni ....

Padahal ayam goreng jer


Yang sambal tu .. cili .. bawang putih .. kacang and perasa2 yang korang nak la mcm kicap ke apa ker

Buat jer kat rumah ...
Quote RatuDunia94 17-10-2018 10:45 PM
Hmmm.. iols suka pedas. Tp kalau dh sampai tahap berpeluh2 n telan air begelas utk tahan pedas.. so di mana nikmat makannya?
Quote helicornia 17-10-2018 11:35 PM
gerai ni sapa punya? indon ke?

Lihat semua komen(80)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090782s Gzip On
To Top