Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Twisties Homemade! Mudah Macam Petik Jari Je Nak Buatnya

15-11-2018 10:42 AM|Oleh: Faizal| Komen: 11

Twisties adalah antara makanan ringan yang telah lama berada di pasaran. Kalau dulu perisa yang ada hanyalah perisa bbq dan juga ayam. Namun kini twisties mempunyai pelbagai perisa antaranya tomato, keju dan pedas.

Seiring dengan perkembangan zaman, harganya juga semakin meningkat untuk sebungkus. Yang lebih menarik kadang tu bekas sahaja nampak besar, tetapi isinya hanya sedikit sahaja.


Jadi, nak nikmati twisties yang rangup dan banyak? Jom cuba resipi yang telah dikongsikan oleh Sue Eyda di laman Facebooknya yang mudah dan sedap ini.

Bahan-bahan


Laksa kering
Serbuk kari
Serbuk cheese
Kiub megi *optional

Cara-caranya

1. Patah-patahkan laksa dan goreng di dalam minyak panas sampai garing.


2. Bila dah garing, angkat dan toskan.

3. Masukkan serbuk kari, serbuk cheese dan kuib ayam maggi di atas laksa yang sudah goreng tadi.

4. Gaul rata dan siap.


5. Simpan dalam bekas kedap udara.


Mudah sahaja kan? Selamat mencuba. - CARI

Kredit : Sue Eyda Via Resepi viral No 1 Malaysia

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
2
Terkejut
6
Sedih
5
Lawak
9
Bosan
8
Komen: 11
Komen

Previous : Pedas Berapi, Ini Asal-Usul Samyang Ramen Yang Anda Tidak Tahu

Next       : Burrito Kacang Panggang Untuk Sarapan Pagi! Kenapa Tidak?

Komen Terbaru

Quote kucing02 28-11-2018 11:58 AM
mengunyah bende ni sambil tgk tv best jgk

Lain-lain Komen

Quote myakayina 15-11-2018 11:26 AM
kreatif dan mudah.. boleh la buat klu rajin..
Quote umbut 15-11-2018 11:30 AM
Kalau rajin leh buat.. kalau malas beli je kat kedai terus ngap
Quote chinta89 15-11-2018 02:13 PM
wowww blh cuba ni
Quote UmmiMuadz 16-11-2018 01:28 AM
wow!! ni mmg boleh buat esok ni..serbuk cheese dah nak exp dlm peti sejuk tu
Quote Megikari 16-11-2018 08:13 AM
Serbuk kari tu kalau makan mentah2 macam tu takpe ke. Takut sakit perut pulak. Tapi memang nampak menarik resepinya
Quote puanbintang 16-11-2018 12:27 PM
pernah buat tapi tak letak serbuk kari, ada terbaca resepi guna serbuk cheese dengan serbuk cili je..pun sedap jugak rasanya
Quote redbullax 19-11-2018 03:14 PM
mmg tak berhenti mengunyah lah lepas ni

dekorasi ruang tamu

instant shawl

sakit jantung
Quote mizziaz 27-11-2018 12:54 PM
Boleh try ni. Senang je nampaknya nak buat.
Quote mizziaz 27-11-2018 12:55 PM
Bawak opis time org stress pun laku gak ni. Laju je buat keja sambil ngap.
Quote nia999 27-11-2018 07:16 PM
Mcm sng tp x rajin nk buat..
Quote kucing02 28-11-2018 11:58 AM
mengunyah bende ni sambil tgk tv best jgk

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044647s Gzip On
To Top