Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Tempe Begedil Pun Ada! Sedap Ke? Jom Cuba Resipi Ni

13-11-2018 06:32 PM|Oleh: faizal| Komen: 7

Jika sebelum ini viral dengan tahu begedil. Kini, tempe pula jadi begedil. Mudah pula tu nak buatnya. Jom cuba resipi tempe begedil yang telah dikongsi oleh Puan Fazariana Mohd Ali ini.


Bahan-bahan

5 keping tempe*
1 biji bawang merah*
2 ulas bawang putih*
1 biji cili masak*
Daun bawang
1 biji telur
Maggi cukup rasa
(Tak perlu tambah garam)

Cara-cara membuatnya

1. Tumbuk bahan-bahan yang bertanda * dan kemudian campurkan bahan-bahan yang telah ditumbuk tadi bersama telur, daun bawang dan maggie cukup rasa. Gaul sebati.



2. Kepal-kepalkan dan bulat-bulatkan adunan tadi.



3. Panaskan minyak dan goreng hingga kekuningan. Sedia untuk dihidang.


Selamat mencuba! - CARI 

Kredit : Fazariana Via Mingguan Wanita

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 7
Komen

Previous : Cara Buat Fucuk Homomade Dijamin Halal Dan Bersih

Next       : Burrito Kacang Panggang Untuk Sarapan Pagi! Kenapa Tidak?

Komen Terbaru

Quote kucing02 28-11-2018 12:00 PM
pernah cuba mkn tp x kena selera aku.. tp x tahu la kalu yg aku mkn tu memng x sedap resepinya

Lain-lain Komen

Quote chinta89 14-11-2018 09:05 AM
sedapnyaaaaaaaa
Quote aleesyasofia 14-11-2018 09:34 AM
sedapnya.. boleh cuba cara nie pula.. i like tempe
Quote eileen80 15-11-2018 09:01 AM
kene try nie.
nampak menyelerakan.
Quote puanbintang 16-11-2018 03:33 PM
tempe tak berapa nak favourite but why not kan mencuba resepi ni,  nampak macam sedap ni
Quote makton 16-11-2018 03:38 PM
nampak mcm best. boleh la try nanti
Quote KuewTeuwKungFu 24-11-2018 08:39 PM
1st time dgr Tempe begedil
Quote kucing02 28-11-2018 12:00 PM
pernah cuba mkn tp x kena selera aku.. tp x tahu la kalu yg aku mkn tu memng x sedap resepinya

Lihat semua komen(7)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046365s Gzip On
To Top