Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Minat Makanan Sabah? Jom Cuba Ketam Sumbat Mimak Dan Anggur Laut

19-11-2018 04:09 PM|Oleh: Diba S. | Dilihat: 981| Komen: 9

Bagi peminat makanan laut, anda  wajib cuba ketam sumbat mimak yang berasal dari negeri Sabah ini. Sajian ini ada dihidangkan di Restoran Seri Semporna yang terletak di Kepong!

Kredit: Facebook

Selain itu, restoran ini turut menyajikan pelbagai masakan orang Sabah seperti yang anda boleh temui di Pasar Filipina Kota Kinabalu. Antara menu yang turut disajikan ialah ikan bakar bajau beserta sos istimewa, Kinilau /Hinava, rumpai laut, anggur laut, landak laut dan banyak lagi menu yang mungkin anda tidak pernah cuba sebelum ini! 

Kredit: Facebook

Tunggu apa lagi, jom ajak teman atau ahli keluarga ke sana hujung minggu ini. Penulis sendiri tak sabar nak cuba anggur laut tu. 
Kredit: Facebook

Nampak sedap!
Kredit: Facebook


Alamat: 
Restoran Seri Semporna 
No 50, Ground Floor Jalan 9/32 Jinjang Selatan 5200 Kuala Lumpur.
(Pusat Penjaja Metro Prima)
Kredit: Facebook

Waktu Operasi : 12 tgh hari - 12 malam (Setiap Hari kecuali Isnin 4ptg - 12mlm)

Kredit: Facebook

http://IKANBAKARSEMPORNA.wasap.my 

Kredit: Facebook

Waze : Ikan bakar Semporna

Kredit: Facebook

https://goo.gl/maps/32DyY2wYFiw

Kredit: Facebook

Info dah lengkap, apa lagi jom ke sana! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 9
Komen

Previous : 10 Restoran 'Muslim-Friendly' Nasi Daun Pisang Terbaik Di KL & PJ! Wajib Cuba Okay

Next       : Senarai Restoran Korea Halal di Malaysia Yang Boleh Anda Kunjungi. Nampak Sedap Betul!

Komen Terbaru

Quote munchkin 23-11-2018 04:43 PM
wadiunong replied at 23-11-2018 04:32 PM
uols Kepong kat area mana?

mind set iols Kepong is Jinjang & majoriti Chinese dok sini. Bila m ...

Pusat penjaja. Mmg kawasan cina. Pelik kenapa dia buka di situ

Lain-lain Komen

Quote meisapoya 19-11-2018 06:17 PM
ARREGGHHHH LAPARRR! {:yameteho
Quote aleesyasofia 19-11-2018 11:22 PM
sedapnya ketam sumbat mimak.. ble lg dpt merasa..
Quote dua_chzy 20-11-2018 01:32 AM
Ui lapar akak! Akak suka ikan bakar stail gini. Dibakar plain (rempah perap minimal), pastu cicah ngan sambal belacan. If ikan super fresh sedap namampus lahai bila makan terasa manisnya ikan tu pehtu makan dengan sambal belacan Papar dan nasik beras kampung (beras wangi baru dituai. ), peeerghhhh heaveeennnn!!!
Quote munchkin 20-11-2018 08:24 PM
Terima kasih kepada tt dan writer artikel. Saya dah pergi tadi. Sedappppp. Saya makan ikan sotong dan sayap bakar. Tq again krn recomment.

Service bagus. Friendly.

Tapi kena improve bab kira kira. Sebab kita dah habis makan ditanya makan apa. Nasi kami jujur. Kalau org tak jujur boleh tipu/dispute. They should record orang ambil makanan apa.
Quote dandindon 20-11-2018 10:33 PM
Boleh juga try ikan bakar ala semporna di gerai ikan bakabah subang jaya....sini pun sodap

IKAN BAKAR Semporna kami sgt simple, sangat lazat dan menyelerakan. Mampu utk memenuhi selera anda yg rindu nak makan ikan bakar Sabah atau pada pengemar ikan bakar. Antara ikan ikan yg mungkin anda tidak pernah rasa sebelum ini adalah Balawis, Uji Rashid/Kadaman, Poggot/Ayam, Cermin/Putih, Boulu/Susu, Jenahak Merah, Bayan/Burung, Cukcuk, Ketambak dan Sotong XL😋😋
.
Komitmen kami setiap hari adalah memastikan pelanggan kami sentiasa bahagia dan gembira selepas menjamu selera di Ikan Bakabah😘😘
.
Kami menjemput semua warga subang, shah alam, PJ, dan yg berdekatan utk dtg menjamu selera di Warung Bakabah di Medan Selera SS19 Subang Jaya (waze je)
.
.
Apa apa pertanyaan boleh terus whtsapp atau call kami di 017 3420484 🙏🏻
.
IKAN Bakabah dibuka pada -:
SABTU - KHAMIS
JAM 4ptg - 11mlm
JUMAAT kami cuti 😊
.
Nak kami share kan lokasi IKAN Bakabah, tlg tekan link ni http://bit.ly/2LHZYIM . Restoran kami terletak Medan Selera SS19 Subang Jaya

#ikanbakabah
#sempornahidupkobah
#ikanbakarsempornasubangjaya
#ikanbakar
#sotongbakar
#lepakbakabah
Quote syue86 21-11-2018 09:04 AM
anggur laut tu mmg sedap
yeay dh bley jmpe kt sini
nnt kena singgah lah kedai ni
Quote puanbintang 21-11-2018 11:26 AM
anggur laut tu pnah makan sekali, sedap
Quote wadiunong 23-11-2018 04:32 PM
munchkin replied at 20-11-2018 08:24 PM
Terima kasih kepada tt dan writer artikel. Saya dah pergi tadi. Sedappppp. Saya makan ikan sotong da ...

uols Kepong kat area mana?

mind set iols Kepong is Jinjang & majoriti Chinese dok sini. Bila mula2 baca lokasi kedai ni agak awkward gakla sebab dekat Kepong kan
Quote munchkin 23-11-2018 04:43 PM
wadiunong replied at 23-11-2018 04:32 PM
uols Kepong kat area mana?

mind set iols Kepong is Jinjang & majoriti Chinese dok sini. Bila m ...

Pusat penjaja. Mmg kawasan cina. Pelik kenapa dia buka di situ

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041492s Gzip On
To Top