Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Berjalan Dalam Taman Bunga Terbaharu Di Penang, Rasa Macam Bercuti Di Jepun

27-11-2018 03:50 PM|Oleh: Diba S.| Komen: 21

Pernah lihat gambar-gambar musim bunga sakura di Jepun? 

Kalau tak ada bajet pergi Jepun, pergi je dulu Pulau Pinang kerana ada lokasi yang persis macam di Jepun tu!

Kredit:says.com
Memang cantik dan banyak sungguh bunga-bunga di sini!

Kredit:says.com
Kalau tak ada idea nak pergi mana cuti hujung tahun ni, berkunjunglah ke Pulau Pinang! Ada tarikan baru di sana iaitu Central Island Park di Batu Kawan.

Kredit:says.com

Terletak di Bandar Cassia, taman ini sungguh besar, namun ia hanya merupakan fasa pertama dari 25 ekar yang bakal siap nanti! 

Kredit:says.com
Bunga-bunga di sini bertemakan empat musim iaitu musim bunga, panas, luruh dan juga musim sejuk. 

Siap ada tasik buatan dan air pancut sekali!

Kredit:says.com
Datang waktu malam lagilah cantik!

Kredit:says.com

Jom ajak kawan-kawan atau keluarga datang ke sini!

Kredit:says.com

Apa Reaksi Anda...

Bagus
22
Marah
29
Terkejut
22
Sedih
18
Lawak
24
Bosan
28
Komen: 21
Komen

Previous : 10 Destinasi Menarik Di Sabah Yang Mungkin Anda Belum Tahu (Bahagian 2)

Next       : Pernah Dipanggil Lubuk Santau, Tapi Gerik Antara Pekan Wajib Singgah. Sebab Apa?

Komen Terbaru

Quote markonahkota 15-2-2019 06:49 PM
Selalunya dalam gambar je cantik. Especially kalau mmg pandai cati angle bagi nampak bunga2 padat. Bila tgk sendiri nan hado. Lepas tu penuh org. Ambil gambar pun, ibarat gambar berkumpulan aje.

Lain-lain Komen

Quote MsKathryn 27-11-2018 03:59 PM
Cantik.. makin byk new attraction kat penang ni
Quote buapakperut 27-11-2018 04:38 PM
MsKathryn: Cantik.. makin byk new attraction kat penang ni

my husband bawa gi last sunday. nan hado. gerbang tu je cantik.dan cuma ada satu je. bila tgk dekat2 bunga2 dan daun dah tercabut padahal tak siap. dekat dengan ikea batu kawan
Quote Artemesiaa 27-11-2018 05:20 PM
Wah cantik, makin pandai buat new attraction untuk tarik lebih ramai pelancong berkunjung
Quote awexgaban7 27-11-2018 05:26 PM
cantik... jepun antara negara yg rasa akan repeat lagi....rakyat dia superb...
Quote awexgaban7 27-11-2018 05:26 PM
no wonder Tun admire dgn attitude org japan ni....
Quote nia999 27-11-2018 08:58 PM
Wow so cantik
Quote ChelalDuman 27-11-2018 09:45 PM
Cantiknya
Quote mizziaz 27-11-2018 10:53 PM
Wowww...cantik
Quote ipanimanz1 27-11-2018 10:53 PM
wow...bile nk p ni...npk mnarik
Quote mizziaz 27-11-2018 10:53 PM
Ada entry fee ke?
Quote meklalala 28-11-2018 11:06 AM
nice view! tapi kalau ambil gambar kita sorang je kat situ lagi nice view nya..tapi kalau tempat ni memang harapan je lah nak ambil gambar nampak kita sorang je
Quote cicicumel 29-11-2018 01:09 AM
Bunga ori ke palsu?
Quote hayati_hassan 29-11-2018 10:13 AM
bunga pelesu laarrrrrrr
Quote puanbintang 29-11-2018 11:39 AM
nampak dalam gambar cantiknya, hopefully bila p pun secantik dalam gambar..
Quote hidet 29-11-2018 01:02 PM
mmg cantik..walaupun bunga palsu..tapi ramainyaa umat ..especially weekend..nak tgkp gambar nanti ade je photobomb..
Quote manjalara_01 30-11-2018 10:28 AM
hidet replied at 29-11-2018 01:02 PM
mmg cantik..walaupun bunga palsu..tapi ramainyaa umat ..especially weekend..nak tgkp gambar nanti ad ...

kesian rama2...tertipu!
Quote mrsLY 30-11-2018 12:57 PM
menarik nampak tempat ni
Quote korokure 1-12-2018 09:12 AM
wow macam kt oversea la..kena pegi ni
Quote nanajo 1-12-2018 11:59 AM
buapakperut replied at 27-11-2018 04:38 PM
my husband bawa gi last sunday. nan hado. gerbang tu je cantik.dan cuma ada satu je. bila tgk deka ...

Selalu mcm ni kan. Pergi je kecewa

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089292s Gzip On
To Top