Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Anda Tertanya-Tanya Bagaimana Rasa Makanan Di Negara Lain? Ikuti Lelaki Ini Di Youtube

24-1-2019 02:10 PM|Oleh: Kai998| Komen: 8


Makanan. Perkataan yang mudah namun manusia amat memerlukannya untuk meneruskan kehidupan dan membuat kerja harian. Sudah tentu makanan yang enak dapat memotivasikan seseorang untuk terus maju ke hadapan.

Namun,adakan anda tertanya-tanya bagaimana rasa setiap makanan di negara lain? Jom ikuti youtuber, Mark Wiens ini dan kisah hidup bersama keluarganya merantau ke seluruh dunia untuk mencuba adat,budaya dan yang paling utama "Makanan".





Mark Wiens merupakan youtube food traveller yang sentiasa merantau ke banyak negara di pelbagai benua hanya untuk merasai makanan dan masakan di negara tersebut. Dia bukan hanya merasai makanan di tempat-tempat yang mewah seperti restoran, malah dia merantau hampir ke setiap pelusuk kampung di setiap negara yang berlainan hanya untuk merasai masakan kampung setiap culture yang berbeza.

Chanelnya di Youtube mempunyai lebih 3 juta subscribers dan nama Mark Wiens memang tidak asing lagi dalam kalangan food blogger. Responnya terhadap setiap makanan berbeza dapat menghiburkan penonton dengan reaksi atau habit yang selalu dilakukannya sebagai "trademark" famous yang mampu membuat anda tersenyum.


Namun, di samping makanan, Mark sering berkongsi pengalaman tempat-tempat menarik untuk melancong ke negara tersebut. Ketibaan Mark Wiens sentiasa disambut oleh peminat atau subscribersnya. Personalitinya yang menarik membuat penonton ingin sentiasa membantunya dan mengalu-alukan kedatangan Mark hingga ke rumah mereka,dan layanan yang mesra daripada follower daripada pelbagai negara.

Hebat kan? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 8
Komen

Previous : Najis Juga Jadi Pilihan! 'Aiskrim Najis' Lengkap Mangkuk Tandas Kini Hot Di Jepun Pula

Next       : Sanggupkah Anda Makan Roti Cengkerik? Boleh Cuba Jika Melancong Ke Finland

Komen Terbaru

Quote cepheid 29-1-2019 02:24 PM
Dia baru-baru ada kat KL. Makan ikan bakar bellamy dan nasi kandar zainul.

Lain-lain Komen

Quote matbad 24-1-2019 02:33 PM
Semakin kaya mamat ni dpt thread
Quote SuriNate 24-1-2019 02:51 PM
I tengok Mark Weins dari zaman uni lagi hehe sekarang Mark punya chanel dh makin advance. Plg suka yang trip ke Pakistan
Quote LautBiru52 24-1-2019 03:00 PM
Balik keje boleh la try tgk mark ni makan
Quote merrissa 24-1-2019 03:49 PM
SuriNate replied at 24-1-2019 02:51 PM
I tengok Mark Weins dari zaman uni lagi hehe sekarang Mark punya chanel dh makin advance. Plg suka y ...

haah best mark ni....cume kekdng boring gk ...biler dia review ayat dia sama je....tp nak wat cmne..kalo dh mmg makanan tuh sdp...nak ckp apa lagi hehehehe
tp siyes best jalan2 utk makan je....tp maintain kurus warghhhhhh

Quote SuriNate 24-1-2019 03:58 PM
Yes...i pilih2 jugak lah vlogs yg I suka.. kalu macam best jer tengok but mostly best lh cuma lately dia ada bawa kawan yg sorang lagi tu mcm dh tak best sangat
Quote mata_kucing 24-1-2019 07:12 PM
Suka tgk mata dia bila merasa makanan, bercahaya
Quote umaidebab 29-1-2019 01:40 PM
laki i memang suka tgk channel beliau ni..aritu i tgk dia mkn sushi..slow bebenor..kalo i yg mkn..kunyah2 terus telan~xde eksperesi muka ke ape..hehehe
Quote cepheid 29-1-2019 02:24 PM
Dia baru-baru ada kat KL. Makan ikan bakar bellamy dan nasi kandar zainul.

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046036s Gzip On
To Top