Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

Tak Perlu Tawaf Bazar Ramadan Cari Kuih Sedap, Cuba Samosa Cheese Leleh Pasti Nak Lagi!

Oleh: intan|9-5-2019 10:04 AM Komen: 4
Jika anda ke bazar Ramadan bulan tahun ini, pasti pening memilih juadah terutama kuih-muih. Mungkin anda fobia apabila 'terkena' dengan rasa kuih yang tidak sedap ataupun berinti 'oksigen', sudahlah mahal pula menambah lagi kebimbangan.



Kini, tak perlu lagi risau dan bersusah payah tawaf satu bazar dalam usaha mencari kuih sedap. Anda boleh cuba resipi samosa cheese meleleh pasti sedap ini.

Selain daripada bahan yang mudah didapati, tidak susah untuk membuatnya. Malah, boleh dibekukan dan disimpan untuk hidangan bila-bila. Jom cuba resipi samosa cheese yang dikongsi Maria Bentalib di Facebook ini!


Bahan-bahan diperlukan

3 biji telur, direbus dan dipotong dadu kecil-kecil
500 gram kentang, direbus kemudian dilenyek
5 keping keju, diparut
Sedikit garam
Kulit popia


Rebus kentang hingga lembut dan empuk



Telur direbus dan dipotong dadu kecil-kecil



Gaul sebati kentang dan telur



Parut keju, masukkan ke dalam adunan kentang dan telur 





Balut isi adunan dalam kulit popia, kemudian bentukkan dalam bentuk samosa



Sedia untuk digoreng dan dihidangkan. Selamat mencuba! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 4
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote shernazz 6-6-2019 10:59 PM
Iils beli samosa kat pasar remdan dolu.
Makan makan ngap sampai tengah
Jumpa kulit je..inti sesudu kecik...tu pon x jumpa dagingnya

Lain-lain Komen

Quote helicornia 9-5-2019 01:47 PM
adoi semua nak dicheesekan
Quote cpnor 25-5-2019 04:35 PM
Memang semata2 kentang n telur rebus je ke inti die..mcm plain je rasenye
Quote Abot 1-6-2019 05:11 AM
aku sejak thu cheese bahaya terus tkut nk mkn...  mkn sikit2 je {:cryrun
Quote shernazz 6-6-2019 10:59 PM
Iils beli samosa kat pasar remdan dolu.
Makan makan ngap sampai tengah
Jumpa kulit je..inti sesudu kecik...tu pon x jumpa dagingnya

Lihat semua komen(4)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083144s Gzip On
To Top