Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Meletup Habis!" - Stadium Baharu JDT Bukan Beshe-beshe!

3-7-2019 03:05 PM|Oleh: Natrah| Komen: 21


Stadium Sultan Ibrahim adalah cetusan Tengku Mahkota Johor yang mahu memastikan kelab bolasepak Johor Darul Takzim atau JDT ada stadium sendiri. 

Stadium Sultan Ibrahim yang sudah dimulakan pembinaannya sejak Januari 2018. 


Pengurusan JDT sentiasa berkongsi perlembangan dan progres pembinaan tersebut dari semasa ke semasa. Menerusi laman Instagram Official Johor beberapa keping gambar dimuat naik menunjuk keadaan stadium tersebut yang masih dalam proses pembinaannya. 





Rekabentuk stadium tersebut diilhamkan seperti bentuk daun pisang di mana konsep dan reka bentuk akhir telah diumumkan oleh HRH Tunku Ismail dalam upacara yang diadakan di Iskandar Puteri, Johor. 

Keluasan stadium baru ini menjangkau 140,000 meter persegi dengan jumlah kawasan yang dibina sebanyak 70,000 meter persegi dan boleh menampung sehingga 40,000 orang penonton pada satu-satu masa. LED merah, biru dan putih akan dipasang di luar stadium untuk pencahayaan waktu malam.

Teruja netizen dengan progres pembinaan stadium ini.




Ada juga yang bertanyakan peluang pekerjaan apabila stadium ini siap dibina kelak.


Stadium ini akan menjadi stadium rasmi kelab JDT menggantikan stadium yang sedia ada sekarang ini, Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin. Apa pendapat anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 21
Komen

Previous : Kawasan Setinggan Ini Tempat Nombor 1 Paling Popular Di India, Kalahkan Taj Mahal

Next       : 10 Spot 'Instagramable' Di Shanghai Untuk Kaki Travel, Kaki Foto! Berani Cuba No4?

Komen Terbaru

Quote Lengkong 7-7-2019 12:01 AM
Design cantik jugak


Lain-lain Komen

Quote ezacbee 3-7-2019 03:47 PM
Stadium larkin dah tak guna ke?
Quote Themilo 3-7-2019 03:50 PM
ezacbee replied at 3-7-2019 07:47 AM
Stadium larkin dah tak guna ke?

stadium baru ni khas untuk bola sepak je.. sebab takde trek larian.. kat larkin tu akan jadi multi purpose stadium, sebelahnya dah dibina stadium tertutup..
Quote Orgkgdukobesi 3-7-2019 04:10 PM
Stadium memori daun pisang. Apsal tak buat bumbung skali? Harap design jer, praktikaliti takda...dahlah Msia ni iklim khatulistiwa panas lembab  ...bagilah kelebihan kepada pemain dan penonton sekali dah alang2 buat tu
Quote Sazida 3-7-2019 04:12 PM
Yela tu dibiayai penuh.
Quote minahmanja 3-7-2019 04:29 PM
Sazida replied at 3-7-2019 04:12 PM
Yela tu dibiayai penuh.

hhahahhaaah
Quote matchstick 3-7-2019 04:40 PM
Orgkgdukobesi replied at 3-7-2019 04:10 PM
Stadium memori daun pisang. Apsal tak buat bumbung skali? Harap design jer, praktikaliti takda...dah ...

tu belum siap kan uols. masih dlm pembinaan katanya. ke mmg diorg tanak taruk bumbung sbb takut runtuh mcm stadium ganung kiter
Quote ainashiqa 3-7-2019 05:00 PM
Design gempak sungguh
Quote natrahn 3-7-2019 05:12 PM
matchstick replied at 3-7-2019 04:40 PM
tu belum siap kan uols. masih dlm pembinaan katanya. ke mmg diorg tanak taruk bumbung sbb takut ru ...

sabor je la... takde bumbung baru best...berhujan-hujan bersama gitu
Quote Sazida 3-7-2019 05:23 PM
minahmanja replied at 3-7-2019 04:29 PM
hhahahhaaah

Iols xpercaya lgsg statement tersebut. Kesultanan mana nk bg 300juta mcm tu je? Without t&c plak tuu.., nk membongak tak mengagak.
Quote natrahn 3-7-2019 11:25 PM
Sazida replied at 3-7-2019 05:23 PM
Iols xpercaya lgsg statement tersebut. Kesultanan mana nk bg 300juta mcm tu je? Without t&c plak t ...

napa pulak beb?
Quote Sazida 3-7-2019 11:41 PM
natrahn replied at 3-7-2019 11:25 PM
napa pulak beb?

Chuols xtau ke history kesultanan enggang lagu mana? Sgt panjang nk dihuraikan.
Quote Artemesiaa 4-7-2019 12:38 PM
Design ala Stadium Bird Nest di Beijing
Quote pakderis 4-7-2019 01:20 PM
meletup boleh jadi pemangkin utk persatuan negeri lain bina stadium terbaik di tempat masing masing
Quote RumiMenari 4-7-2019 03:09 PM
Dan aku pun melopong melihat sambil mengangumi kekayaan negri.......... sian negri ku x bersoltan..kl x dapat gk merasa dibiayai sepenuhnya..
Quote minahmanja 5-7-2019 08:42 AM
Sazida replied at 3-7-2019 05:23 PM
Iols xpercaya lgsg statement tersebut. Kesultanan mana nk bg 300juta mcm tu je? Without t&c plak t ...

iols hanya mampu hahah huhuhu je kat socmed..
Quote lolita737 5-7-2019 11:50 AM
bangga bangsa J dapat stadium baru..

untunglah dapat sultan kaya
Quote Nt-ViruS 5-7-2019 11:31 PM
Sazida replied at 3-7-2019 11:41 PM
Chuols xtau ke history kesultanan enggang lagu mana? Sgt panjang nk dihuraikan.

kalau ada lagi bro unekspekted yang selalu buat thread "Untold Histories" tu mesti kuat dia backup. dia orang kuat Johor.
Quote Sazida 6-7-2019 10:33 AM
Nt-ViruS replied at 5-7-2019 11:31 PM
kalau ada lagi bro unekspekted yang selalu buat thread "Untold Histories" tu mesti kuat dia backup ...

Benda baik xslh backup. Yg xbaik buat snyp malah diagung2kan lg. Mcm royal blood bebas dari dosa je gamaknya
Quote Foxey 6-7-2019 10:11 PM
Macam stadium kat Beijing bentuknya ni

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078240s Gzip On
To Top