Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Macam Budak-budak? Agong Yang Suruh Ambil Gambar, Saya Ikut Arahan Je" - RPA

Oleh: LilRose|3-9-2019 12:40 PM Komen: 28
Siapa saja tidak tercuit dengan gelagat bersahaja Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Maimunah Iskandariah.


Kredit foto: Twitter



Bagaimanapun, tindakannya kerap merakam gambar ketika sambutan Hari Kebangsaan di Dataran Putrajaya Sabtu lalu menyebabkan ada suara sumbang berbunyi.


Kredit foto: Utusan

Kata pengguna akaun Finalana itu, Tunku Azizah dilihat seolah-olah kanak-kanak kecil yang teruja merakam gambar ketika sambutan Kemerdekaan.

Berikutan itu, tunku Azizah tampil menjelaskan perkara sebenar.


Kredit foto: Twitter


Kredit foto: Twitter

Ramai juga pengguna Twitter tampil membela Raja Permaisuri Agong kesayangan ramai itu. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
4
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Bungalily19 21-9-2019 01:32 AM
Shes too cuteeee

Lain-lain Komen

Quote CatMiow 3-9-2019 01:17 PM
Setahu saya royal british banyak peraturan dibuat untuk family yang bakal memimpin. Supaya Tak  jadi hal2 sebegini.

Salah satunya tak boleh selfie.  Sebab tengok kat benang gosip vvip pun tak pernah nampak forumer attch gambar selfie doranng.
Quote Cpkay 3-9-2019 01:54 PM
No harm pun.. just out of normal protocol .. tapi lebih bagus macam ni.. lebih mesra rakyat
Quote buapakperut 3-9-2019 01:58 PM
setakat amik gambar,bukannya buat duck face. i think kalau acara macam ni ok lagi, lain la beliau buat kat yestana ke, tengah meeting kat event yang lebih formal. netizen selamba badak je sound,kalau kena dengan helang habis khau kene seret
Quote dramaking007 3-9-2019 02:15 PM
komen biasa je tu .....Tuanku Azizah kacang je nak handle komen gitu.sebab dlu masa aktif berkomen kt sini lagi dasyat Tuanku terima komen.hikhik.

netizen kalau baca komen dari akak orange forumer sini kt tuanku mst pengsan dorg.kdg btul ape akak orange tu ckp.laharan dia pada Tuanku Azizah masa Tuanku jadi TPP dlu orange mtk jadikan latihan sblm jadi queen.see?

skg da jadi queen.komen cm tu rilex je Tuanku Azizah reply sebab dlu laharan Nirman dan orange kt sini depan2 dekat Tuanku Azizah sgtlah dasyat tahap dewa ...that's why Tuanku reply rilex je kat minah tu.dah biasa kena lahar.hahahaha
Quote dramaking007 3-9-2019 02:17 PM
buapakperut replied at 3-9-2019 01:58 PM
setakat amik gambar,bukannya buat duck face. i think kalau acara macam ni ok lagi, lain la beliau bu ...

kat majlis formal mcm majlis awal muharam tak silap ade juga Tuanku selfie.i think tu mmg hobi dia dr dlu rekod videos and take photos.and i tak rasa tuanku jenis suka angkut pc org pi balai.kalau tak forumer sini yg kritik dia lagi kaw dlu da lama kena.Tuanku sendiri maybe da biasa.tp tetap juga i tak stuju org tu tweet lagu tu...
Quote mizzmimi 3-9-2019 02:18 PM
Perangai. Lagi nak tag laki. Kat istana pahang nun pon ade je sheols buat gini  masa majlis rasmi. Bagi iols takdelah salah, tapi tak kena. Camera banyak kot, kalau nak, request je aide amikkan. Queen posing je lah toksahlah ikut perangai baru nak up.
Quote mizzmimi 3-9-2019 02:20 PM
Tak poise langsung queen dok rakam2 ngan henpon
Quote dramaking007 3-9-2019 02:21 PM
CatMiow replied at 3-9-2019 01:17 PM
Setahu saya royal british banyak peraturan dibuat untuk family yang bakal memimpin. Supaya Tak  jadi ...

royal sana lain you.ketat yg amat.acu you baca banyak post nd info royal sana.dorg kalau xkena cara mmg mudah kena kritik.royal sini xde org berani nak kritik kalau ye pun ade tak kena.bab royal ni i suka baca thread dr nirman and orange sebab both suka share fact pasal royal luar and tmpt kita....and they have their good reason kenapa  dorg kritik stu2 isu...
Quote rosasen 3-9-2019 02:30 PM
ok je ngn prangai beliau mcm ni..xde mcm queen lain asyik ketat je ikut protokol..
Quote dekmieDandy 3-9-2019 02:38 PM
yang komen tu pon troll account je, agaknye time bukak twitter tu bende pertama RPA nampak
Quote TalibanRock 3-9-2019 02:52 PM
ala nama pon manusia..ape yang x kena di mata hidung mulut sndirik, selagi itula kecaman merahai diri...baik jadi anjing
Quote cHRy5LeR 3-9-2019 03:19 PM
Nape rasa fening baca ayat yg tukang komen tu?

Iols rasa okay je bila Queen amek gamba utk simpanan peribadi..cuma jgnlah selalu sgt keluarkan fon masa event..3-4 keping cukuplah

Iols lg muntah tengok VVIPs yg bwk photographer khas pastu amek gambar candid jadian
Quote miemiecha 3-9-2019 03:39 PM
dramaking007 replied at 3-9-2019 02:15 PM
komen biasa je tu .....Tuanku Azizah kacang je nak handle komen gitu.sebab dlu masa aktif berkomen k ...

mek ada baca dlu nirman tu, loyer oz kan..
pastu ape jd kat depa??
senyap gitu je kah?
sian permaisuri msa tu..
dah jd cam marhaen biasa dah kne kecam, mcm xde hormat dh kat belio..
mana dia nk fight masa isu ape tah...
itu pakmertua
itu suami..
udahnya suh rakyat fight bg pihak jelah..
Quote Melorqe 3-9-2019 05:01 PM
lagi baik PA permaisuri yg tolong ambilkan
permaisuri baik la jaga protokol jgn sentiasa berkepit dgn henpon.
alip sukri pun boleh ada ramai crew, tukang pegang kamera, tukang pegang mikrofon.
Quote -Suri- 3-9-2019 05:13 PM
Alah alah, benda gini pun nak kecoh? King tak kata apa pun
Quote RatuDunia94 3-9-2019 05:14 PM
Iols rasa ok je kot.. x payah lah nk berprotokol sgt.. masuk kubur bungkus pakai kain kapan gak..

Quote batmana 3-9-2019 05:41 PM
klu byk protokol2 tu buatkn org jadi sombong / besar diri ler..

takde hadis nabi kata "pemaisuri  kene ikut protokol kalu tk masuk neraka gitu.."

cthnya,
klu ko ada bos yg ikut protokol sgt, smpai ko bebual dpn dia mcm bercakap ngn Sultan, agak2  suasana kerja tu elok ka?

jack ma pun selamba langgar protokol, bergaul ngn org bwah, siap berlakon lagi, tapi income billion2 sebulan.

ni manusia yg ikut protokol sgt, makin lama jadi riak, besar kepala, tu psl byk yg teruk dri baiknya berprotokol ni...
Quote dramaking007 3-9-2019 06:11 PM
miemiecha replied at 3-9-2019 03:39 PM
mek ada baca dlu nirman tu, loyer oz kan..
pastu ape jd kat depa??
senyap gitu je kah?

nirman and orange forumer ckp mmg depa duk obesea sebab tu depa komen mmg sedap mulut..da ip lua...tapiii ape dorg ckp sangat membuka minda i u.dorg bongkarkan bisnes bauksit sana dan apa yg dorg ckp tu sbg protes utk rakyat jugak.i sokong org yg tak takut nak bongkar benda2 mcm ni idokla rakyat tak tau ....btul la kot u ckp dia bukan org biasa ada jawatan best jugak.jenis ada otak.

i think dorg xde niat nak kasar dgn tpp masa tu....bg dorg tpp mcm back up family sendiri and they have reason to lahar.lagipun tpp yg nak cemar duli..ibarat terjun ke paya penuh buaya..mmg kena ngap la....sian lak ..tp da jadi queen kn skg.....xtau la orange and nirman still nak beri komen mcm sblm ni.orange just call the queen makcik je bila ckp kt forum....dasyat jugak dia sebab waktu dia seru pakai bahasa kasar "oi makcik "....queen aka tpp wkt tu muncul dan reply bersahaja..i kagum  ada, rs nak gelak ade bila tgk balik komen2 dorg.hahahahah
Quote dramaking007 3-9-2019 06:19 PM
Melorqe replied at 3-9-2019 05:01 PM
lagi baik PA permaisuri yg tolong ambilkan
permaisuri baik la jaga protokol jgn sentiasa berkepit d ...

pa ambikkan gambar uouls x sama uouls ambik sendiri...org ckp art gitu.hasil seni sendiri cara ambik vid and pic x sama.lagipun queen ni dr dlu mmg suka sharing and komen online you.kt sini aje queen punya akaun lagi tggi lebelnya dr i.kat forum sebelah ade yg advice utk dia kurgkan online supaya x ketagih....kena kecam kaw2 bru dia slow down.i dont think semudah tu queen nak kurg pakai phone tanpa angkat iphone dia masa dlm majlis.....u tgk semua majlis mst queen record and take photo.i think better kt biarla dia jd diri sendiri wpun ade sesetengah org ckp not good as u are queen.like budak twitter komen y queen looks like budak2...knp xle duduk diam2.apa yg budak tu ckp ade pointnyer...kan dah ade cameraman pro yg dah bertugas tuk ambik pic u.at the end queen juga manusia biasa mcm kite gituew....love to record and take photos and then sharing on socmed.....queen moden...

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.310920s Gzip On
To Top