Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Hotel Kucing Lima Bintang - Netizen Nak Jadi Kucing Lepas Lihat Catzonia

29-10-2019 10:45 AM|natrahn| Komen: 33

Kredit Foto - Twitter Catzonia

Permintaan bagi sewaan hotel dan kondominium untuk haiwan peliharaan nampaknya semakin meningkat di Malaysia apabila pemilik haiwan peliharaan terutama kucing kerap berdepan masalah untuk menguruskan haiwan kesayangan masing-masing jika terpaksa berkerja di luar kawasan atau pergi melancong dalam tempoh yang agak lama.

Jenama Catzonia merupakan salah satu pilihan yang kini amat popular dalam kalangan peminat kucing yang menyediakan perkhidmatan pusat jagaan harian premium yang mengutamakan keselesaan paling optimum kepada haiwan peliharaan itu.


Hotel kucing ini menjadi pilihan kepada golongan kenamaan, selebriti dan pemilik kucing yang amat menitikberatkan kesejahteraan haiwan kesayangan ketika mereka berada di luar kawasan atau pulang ke kampung.

Pakej hotel penginapan kucing berkelas lima bintang yang lengkap dengan pelbagai kemudahan ada di sini, berbanding perkhidmatan yang biasa ada di pasaran. 



Selain bilik selesa yang menempatkan katil, taman permainan mini dan tandas khas, kucing yang ditempatkan di kemudahan lima bintang itu juga diberikan makanan premium sebanyak tiga kali sehari, dibersihkan dan sesi bermain bersama penjaga pusat jagaan berkenaan, terdiri daripada kakitangan Catzonia yang juga pencinta kucing.



Malah, kemudahan berkenaan juga dilengkapi kamera litar tertutup (CCTV) dengan pancaran secara langsung ke telefon pintar pelanggan menerusi aplikasi khas bagi memastikan pelanggan dapat memantau aktiviti haiwan kesayangan mereka yang sudah dianggap sebahagian keluarga sendiri.

Kemudahan berkenaan ditingkatkan dengan tahap kebersihan optimum melalui sistem pengudaraan yang dibangunkan sendiri oleh Muhammad Syahir Zainal, 29 bekas jurutera yang terbabit dalam beberapa projek rel mega di Malaysia, demi mengadaptasikan minatnya kepada haiwan kesayangan.

Netizen begitu teruja melihat keadaan kucing di Catzonia. Sampai ada yang mahu bertukar menjadi kucing usai melihat keadaan kucing yang begitu selesa dan mewah di sana. 

Ada  juga netizen yang berminat untuk kerja di Catzonia.


Tempat yang 'cute' serta pekerja  yang lemah lembut...
Kredit Foto - Twitter Catzonia

Menguruskan kucing memberi kepuasan yang sangat luar biasa bagi sesetengah individu. Apatah lagi apabila ianya mampu memberikan pulangan agak lumayan seperti Catzonia. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 33
Komen

Previous : Nak Cuba Hanbok Free, Enam Sahabat Nyaris Tertipu Ketika Melancong Di Korea Selatan

Next       : Trik Penjual Makanan Di Myeongdong Street, Naikkan Tanda Halal Bila Ada Pelanggan Muslim?

Komen Terbaru

Quote mimienaa 2-11-2019 05:33 PM
Cuci Karpet

Bagus bagi pembela kucing yang nak pergi travel boleh tingglkan kucing mereka kat sini. Terima kasih atas perkongsian

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 29-10-2019 11:03 AM
Mcm penjara x mcm hotel pun..kecuali dpt bermanja dgn awek2 penjaga kucing..
Quote missinpiece 29-10-2019 11:23 AM
Stray cat la yg kesian kadang smpai mati pn x merasa nk dibelai2
Quote natrahn 29-10-2019 11:25 AM
Boomibulat replied at 29-10-2019 11:03 AM
Mcm penjara x mcm hotel pun..kecuali dpt bermanja dgn awek2 penjaga kucing..

hehehe..tu pun ye.. ramai nak ngurat pekerja kat situ
Quote chinta89 29-10-2019 12:18 PM
ape yg luxury sgt nya. meols tgk biasa2 je...
Quote azman124 29-10-2019 12:41 PM
Yg komen kat twitter tu acah2 suka je. Dok dlm tu 10 minit bosan lah tu nnt
Quote uda 29-10-2019 12:41 PM
I hantar my cats dlm6 kali kat sini . Hantar di cawangan damansara and Shah Alam.

My cat still takut. Bila check dengan CCTV- nampak dia setiap masa duduk dalam litter box ang bertutup tu. Malam2 baru keluar. Bila balik, rasa ringan sikit. agaknya dia tak lalu makan, padahal I bekalkan makanan dr rumah.

Harga penginapan - dlm RM1k+ untuk  14 hari masa hantar the last time. Cuma puas hati sebab kucing tak duduk dlam sangkar. Dia ada cat bed sendiri dan ada cctv.
Quote Themilo 29-10-2019 12:43 PM
koasser sangat nak hantar kat hotel2 kucing ni.. takut kalau kucing meols berjangkit penyakit dengan kucing yang dihantar kat sini..
Quote skullcandy 29-10-2019 01:20 PM
Meraong kucing kalau  hantar sini. Tak biasa mingle kucing lain.
Gadoh besar pulak nanti
Quote Artemesiaa 29-10-2019 01:38 PM
Rasanya mereka bagi khidmat yang agak baik sebab persekitarannya pun baik dan bersih.  Kucing2 pun akan ada diberikan masa untuk bebas keluar dari kawasan bilik yang disediakan.  Jadi taklah terkurung je sepanjang masa yang boleh buat mereka stress.
Quote Artemesiaa 29-10-2019 01:42 PM
uda replied at 29-10-2019 12:41 PM
I hantar my cats dlm6 kali kat sini . Hantar di cawangan damansara and Shah Alam.

My cat still ta ...

Lain kali cuba bawakan sesuatu dari rumah bila hantar untuk bording.  Macam towel ke selimut ke bantal ke yang selalu dia guna hari2.  Sebab sesetengah kucing akan rasa lebih tenang bila dia ada bau sesuatu yang dia biasa bau setiap hari semasa dirumah.  Tempat baru kadang suasa berbeza dengan rumah sebab tu kucing kadang rasa sediki stress dan mula kurang berselera nak makan berbanding bila ia ada dirumah sendiri.
Quote Foxey 29-10-2019 01:59 PM
Wah, cats pun boleh duduk hotel 5 bintang sekarang
Quote uda 29-10-2019 03:06 PM
Artemesiaa replied at 29-10-2019 01:42 PM
Lain kali cuba bawakan sesuatu dari rumah bila hantar untuk bording.  Macam towel ke selimut ke ba ...

Bawak juga but still doesn't help. Dia mmg jenis penakut kot.
Ni Dec nanti- macamanalah pulak, kesian kat dia orang
Quote mdhelmi 29-10-2019 03:27 PM
silakan jadi kucing
dapat kat org vietnam sembelih buat gulai
Quote natrahn 29-10-2019 03:42 PM
Artemesiaa replied at 29-10-2019 01:38 PM
Rasanya mereka bagi khidmat yang agak baik sebab persekitarannya pun baik dan bersih.  Kucing2 pun a ...

kalau baca komen pengguna, so far so good..
Quote AmandaRollins 29-10-2019 04:26 PM
missinpiece replied at 29-10-2019 11:23 AM
Stray cat la yg kesian kadang smpai mati pn x merasa nk dibelai2

Sian kan..makan pun kais pagi kais petang...selalu disepak terajang...sedih la bila fikirkan semua tu..
Quote AmandaRollins 29-10-2019 04:30 PM
mdhelmi replied at 29-10-2019 03:27 PM
silakan jadi kucing
dapat kat org vietnam sembelih buat gulai

Hahahahaha..,dulu pernah berjiran ngn myanmar/vietnam lupa dah,kucing yg lalu lalang kt kawasan rumah tu hari ni nmpk,bsk hilang dah..pastu selalu ada bau hanyir from their house..:fav drg anak kucing
Quote Artemesiaa 29-10-2019 04:35 PM
uda replied at 29-10-2019 03:06 PM
Bawak juga but still doesn't help. Dia mmg jenis penakut kot.
Ni Dec nanti- macamanalah pulak,  ...

Kadang boleh juga cuba sesekali hantar just untuk grooming.  Kasi dia biasa dgn suasana sana dan biasa bergaul dengan cat2 yang lain.  Bila dia dah biasa kat sana dia akan rasa lebih selesa sebab dah makin kenal staff dan house cat sana.  My cat pun macam tu dulu  sebab dia pun sebelum ni akan susut sikit kalau kena hantar bording.  Tapi sekarang dah ok perut pun penuh je dah tak rasa ringan lagi bila balik rumah lepas hantar for bording.  
Quote missinpiece 29-10-2019 05:26 PM
AmandaRollins replied at 29-10-2019 04:26 PM
Sian kan..makan pun kais pagi kais petang...selalu disepak terajang...sedih la bila fikirkan semua ...

kt sini xde hartawan bermurah hati nk buat taman kucen bersih cantik dalam hutan bandar.
Quote ennai83 29-10-2019 05:28 PM
macam kecik je kotak kucing tu

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086515s Gzip On
To Top