Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

'Saya Tak Halalkan, Cari Di Akhirat' - Aiman Tino Sakit Hati Dengan Pencuri

24-10-2019 12:37 PM|Oleh: ameenarara| Komen: 47

Kejadian kereta perodua Myvi Aiman Tino yang dipecah dan barang berharganya dicuri tidak menemui penyelesaian. 

Sungguhpun dia sanggup membayar RM8,000, namun tiada sesiapa menghubunginya untuk memulangkan barang yang diambil pencuri itu.


Foto: Instagram Aiman Tino

Dia tidak menghalalkan barang yang dicuri dan percaya pencuri tersebut akan berjumpa dengannya di akhirat nanti. 

Kejadian tersebut dikatakan berlaku di Kampung Melayu Subang ketika dia singgah makan di kawasan tersebut selepas pulang dari Singapura.




Mengulas lanjut kepada Harian Metro, sudah dua bulan perkara itu berlaku dan suspek tidak mempedulikan tawaran yang diberikan dan Aiman juga yakin barangnya telah dijual.

Pencuri tersebut telah menyusahkan Aiman apabila komputer riba dan kamera GoPro telah dicuri kerana terdapat banyak urusan kerja yang disimpan.



Aiman juga telah membuat kad pengenalan dan pasport baru sebaik sahaja kejadian itu berlaku.

Proses mengesan cap jari mengambil masa yang lama oleh pihak polis sebelum mereka melakukan tangkapan.

Kalau sudah curi mana mungkin suspek mahu pulangkan semula. Lain kali, jangan lagi letak barang berharga di dalam kereta. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 47
Komen

Previous : Seringkali Bawa Watak Datuk Dan Orang Kaya Sehingga Tercetusnya #Mustaphakamalquotes

Next       : "Berhenti Salahkan Aliff, Saya Pun Tak Sempurna," - Bella Astillah

Komen Terbaru

Quote Xim 4-11-2019 11:59 AM
kentel replied at 4-11-2019 08:25 AM
2017 ada....jadi duta produk sampah

http://www.astroawani.com/berita-hiburan/dihadiahkan- ...

Siannye . Kejap nau tajaannye

Lain-lain Komen

Quote buragazz 24-10-2019 12:42 PM
Ntah2 dalam go pro tu ada gambau "Itu" habis la ko dik...
Quote wordlife 24-10-2019 12:44 PM
kesian dek manno pujaan Tok Sepit Siput aka @beta_carotene & @katibism
Quote shernazz 24-10-2019 01:36 PM
Bakpo lah simpe laptop dale kete dekkkk
Iols darindolu sampai skang laptop mmg jadi bantal.busuk dibawa.ke mana saja..
Masuk jamban pon iols sangkut kt pintu...
Jaga dekkkkkk
Quote umbut 24-10-2019 01:52 PM
Brp kali nak bagitau.. laptop bagai tu x leh simpan dlm kereta.. pencuri ada alat kesan barang2 camtu...
Quote kentel 24-10-2019 02:09 PM
dek eman risau pic2 berahi leaked khuennnn @jefri90
Quote kentel 24-10-2019 02:13 PM
so dato' kunyit yang bagi dia Audi R8 tu da ambik balik ke kereta yang dia sponsor tu??? newy tu IG lama dia yer TT.....IG skrg yang ni...harap maklong...

[ig]https://www.instagram.com/p/B36LsXYF8Mt/[/ig]
Quote NekNgah 24-10-2019 02:13 PM
Belajar redho dik Aiman, tenang hidup.  Dah dua bulan tu, tak perlu fikir-fikir lagi.
Bukan tak mampu beli baru.
Quote Orix 24-10-2019 02:22 PM
erkkkk so yg bidio leak haritu pencuri tu kah yg leak kan ?
Quote dekmieDandy 24-10-2019 02:33 PM
tapi kesian jugak dia, lepas leak tu terus senyap
Quote Kurex 24-10-2019 02:55 PM
Dah lek ke belum? Nak check dekat twitter ni
Quote LadyCarefree 24-10-2019 03:02 PM
Knape followers cipot
Quote LadyCarefree 24-10-2019 03:03 PM
Islam kena redo klau xnnty ko pon xlwh masok syorga sbab masih ada hal berkait dngan orng lain. Katanya.
Quote Mfzg89 24-10-2019 03:04 PM
myvi aiman dah upgrade enjin ferrari ke blm?
Quote olezzeli17 24-10-2019 03:09 PM
Selain boleh mengundang masalah kecurian, simpan laptop, handphone dsb boleh menyebabkan kebakaran dlm kereta kalau dtinggalkan, especially utk tempoh masa yg lama masa tengah hari.. Haba panas dlm kereta boleh mengakibatkan letupan..
Quote haruslah 24-10-2019 03:11 PM
sbb tu ke gamba dia leak?
Quote haruslah 24-10-2019 03:12 PM
btw bla kes2 cap jari ni boleh jumpe ke pemilik cap jari tersebut?

iols dgr org kata kalau kena curi/rompak ni wp ade cap jari nan hado la nak jumpe si penyamun tersebut
Quote crazybeach 24-10-2019 03:40 PM
keta myvi yang besar gedabak tu kau pandai jaga bersih boot depan tangki2 tu semua tapi laptop yang kecik gitu kau tak pandai jaga dekk?? tak reti2 nak backup simpan kat cloud storage?? kau banyak duit khuenss dah hilang beli lah laptop baru dengan spec yang lagi canggih lepas tu retrieve balik file2 yang kau dah backup kat online cloud storage tuh
Quote kiah_mai_pulak 24-10-2019 03:51 PM
senduuuuuuuu
Quote dino 24-10-2019 03:54 PM
shernazz replied at 24-10-2019 01:36 PM
Bakpo lah simpe laptop dale kete dekkkk
Iols darindolu sampai skang laptop mmg jadi bantal.busuk di ...

ha ah.. kecuali ade org dlm kereta... mmg bwk kluar la laptop beg tu kemana2

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.140822s Gzip On
To Top