Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Kami Tak Dapat Terima' - Keluarga Mangsa Rempuh Basikal Bakal Cabar Keputusan Mahkamah

Oleh: Sang_Pencinta|30-10-2019 10:05 AM Komen: 426
Baru-baru ini, Majistret Siti Hajar Ali membebaskan Sam Ke Ting, 24, yang terlibat dalam kemalangan maut melibatkan lapang remaja yang sedang bermain basikal lajak pada jam 3 pagi di sebuah lebuh raya pada 18 Februari 2017.

Suspek dibebaskan daripada semua pertuduhan dan lesen memandunya dibatalkan. Menurut Majistret tersebut, Sam membuktikan dia memandu dengan bertanggungjawab dan terdapat gangguan penglihatan pemandu di kawasan kemalangan.


Kredit foto: Harian Metro

Majistret juga menyatakan mangsa-mangsa kemalangan telah membahayakan nyawa masing-masing dengan bermain di kawasan lebuh raya pada waktu malam yang tidak sepatutnya mereka lakukan.

Bagaimanapun, keluarga mangsa kini mengeluarkan kenyataan bahawa mereka tidak dapat menerima keputusan mahkamah tersebut.

Menurut laporan Harian Metro, keluarga mangsa tidak tahu-menahu mengenai prosiding itu. 


Kredit foto: Malaysiakini

Keluarga mangsa juga memberitahu tidak menerima sebarang maklumat daripada badan berkuasa mengenai keputusan tersebut secara rasmi. 

'Kami dengar daripada berita, dan kami tidak dapat terima. Kami hanya terima maklumat mengenainya melalui WhatsApp rakan-rakan,' kata Fatimah Nasir, salah seorang ibu mangsa kepada Harian Metro.

Berikutan itu, keluarga lapan mangsa kini sedang berbincang untuk mencabar keputusan mahkamah dalam kesemua pertuduhan terhadap Sam.

Semoga kes ini menjadi teladan kepada semua ibu bapa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
4
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 426
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Carcosa 23-12-2019 10:00 PM
Ko dok mengangkang membuta lepas bersama dgn laki ko, anak ko keluar merayap main basikal kat tgh2 jalanraya. Tuuuu je kerje ngko. Puaskan laki ko. Dah tu anak ngko menyusahkan hidup orglain. Then buaaat anak lagi. Itu jelah guna kau hidup dlm dunia ni.

Lain-lain Komen

Quote iloveselangor 30-10-2019 10:07 AM
Buang duit ja.

Dah terang2 ko Tak reti Bela anak...pukul 3 pagi merayau.
Quote Asdan 30-10-2019 10:10 AM

bagi 1 anak angkat sebagai ganti anak mereka
Quote sitisitu25 30-10-2019 10:12 AM
xperlu bg anak angkat..rosak kang bdk tu mati atas jalan lg..i think bab buat anak ni this kind of parents senang je buat br..derang xyah pk panjang nk buat br..
Quote sidewinder 30-10-2019 10:15 AM
bagus laa tu dah meninggal....hidup pun kalu tak terjaga buat apa.....patut dia org ni bersyukur sbb tak kena dakwa sbb cuai.....org ada anak dia pun nak ada anak....bila anak lahir main biar je dia....keluar rumah x kira siang malam pagi petang.....budak2 umo gitu patut ada kat rumah pagi2 buta ni tak  pegi main basikal
Quote bakawali_04 30-10-2019 10:16 AM
mmg kena dapat maklumat rasmi dari pihak berkuasa ke?
atau kita sndri as family members kena sentiasa update
dengan perkembangan terkini kalau kes2 mcm nie?
Btw, kalau ai la patut parents dah kena redha je
lebih baik focus pada mereka yang masih ada
belajar dari kesilapan.
Quote pejol 30-10-2019 10:17 AM
kikikiki....
Quote KIM.K 30-10-2019 10:19 AM
Aku tak setuju anak melayu forum kutuk budak2 yg arwah tu

Kalau kereta langgar mati mat rempit yang tengah berlumba apa keputusan court?
Kereta langgar pemandu mabuk sampai mati, who's fault?
Quote Orix 30-10-2019 10:21 AM
iols setuju jah keputusan court.....
Quote haryatie 30-10-2019 10:23 AM
alahaiiii..da sendiri x pantau ank2 berkeliaran di waktu yg x sesuai
x puas hati lagik
sepatut nya jd pengajaran
terima lah dgn redha..da sendiri yg salah
lain la kereta tu terbabas kat taman permainan
Quote pyropura 30-10-2019 10:23 AM
Memula tak ambik port anak keluar kul 3pagi,
Lepaih tu tak ambik port prosiding mahkamah kes yg libatkan nyawa anak,
... Aku tak reti nak cakap apa dah jenis mak pak apa cam ni????
Quote bulan_gerhana 30-10-2019 10:23 AM
sape yg x sayang anak oiii... tapi x yah nak salahkan org mak pak oiiii jaga anak camne lepas keluar 3 pagi... udah2 la.. muhasabah dan munasarawak diri... jgn buang duit.. baik duit yg ado ni utk bela anak2 korang yg ade ni.. jgn sampai lepas keluar 3 pagi lagi main beskal lajak... susah sgt duit tu beli rantai kapal gari anak2 yg ado jgn lepas kuar sampai pepagi buto..


nazubillah... aku pun ade anak2 kecik... ajar anak jgn kuar mlm... displin diri... biar org kata hidup zaman kuno x bagi anak kuar sesuko hati.. janji kita tau mana anak pegi..

haih la mesia
Quote manehnya 30-10-2019 10:25 AM
saya faham kak, tp sy x leh terima kenapa kakak n abang biarkan anak2 bawah umur keluar basikal malam2 buta,

masa tu bedtime kak utk kanak2..
Quote skinsandstars 30-10-2019 10:25 AM
learn from mistake, kak.
Quote iloveselangor 30-10-2019 10:27 AM
Tangan mak Nye pun berjahit handphone.

Senyum tengok newspaper...

Rasa nak empuk je
Quote helicornia 30-10-2019 10:27 AM
mohon kerajaan buat saman balas kpd mak bapak yang cuai jaga anak
Quote prettyuglybabe 30-10-2019 10:27 AM
jangan korang pulak yang kena dakwa cuai jaga anak sudah..
Quote bakawali_04 30-10-2019 10:28 AM
pyropura replied at 30-10-2019 10:23 AM
Memula tak ambik port anak keluar kul 3pagi,
Lepaih tu tak ambik port prosiding mahkamah kes yg lib ...

semua nak org letak depan mata la
semua nak senang
almaklumalah senang sgt jaga anak
kul 3 pagi pun ada jln no hal
budak kalau tak biasa merembun smpai pagi
dorang pun tau waktu balik umah
ini sampai dekat subuh kat luar
sbb dah biasa buat
jadi takde kesan ape pun kat dorang
sis dulu umo 20thn pun ada curfew hokay
Quote keanuleaf 30-10-2019 10:29 AM
kesian parents budak tu jugak..jgn la kondem..xde org mau ni berlaku....kita doa yg terbaik lor
Quote ais_kosong 30-10-2019 10:34 AM
Untuk kes ini aku setuju dengan keputusan Mahkamah.
sebab arwah main basikal secara bahaya. Bukan salah pemandu pun.

Tapi bagi kes 'oku' kt penang tu pelik pulak.

Lihat semua komen(426)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.297989s Gzip On
To Top