Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Awak Perli Saya Ke?" - Betul Ke Da'i Farhan Sentap Dengan Aeril Zafrel?

4-12-2019 11:09 AM|SakuraJo| Komen: 82

Baru-baru ini kenyataan Da'i Farhan mengenai isteri keduanya mengundang kecaman orang ramai sehinggakan ayatnya itu menjadi 'troll' dan 'trending' di media sosial. Ramai pihak termasuk syarikat-syarikat besar turut mengambil kesempatan untuk menggunakan ayat 'troll' terbabit sebagai salah satu 'marketing strategy' mereka.


Malah, terbaru pelakon kacak Aeril Zafrel turut tidak ketinggalan untuk menggunakan ayat 'ayat 18' kali itu di akaun Twitter miliknya

"18 kali permintaan saya nak baby Wawa tolak. Kali yang ke 19 ni, Wawa tak da kekuatan nak tolak.. dia punya aura tu MasyaAllah.."


Tweet Aeril tersebut berjaya menghiburkan hati warga maya yang turut meninggalkan komen berbaur sindiran kepada Da'i Farhan. 

Apa yang lebih menarik apabila 'Da'i Farhan' dikatakan telah membalas Tweet Aeril tersebut dan bertanya sekiranya Aeril berniat mahu menyindirnya.

"Awak perli saya ke?"
Kredit foto: Fb Rizal Hakim

Tweet balas daripada 'Da'i Farhan' itu mendapat perhatian ramai yang rata-ratanya turut mengambil kesempatan untuk memerli Da'i Farhan. Ada juga yang memintanya untuk tidak mengambil hati kerana ianya semuanya berpunca daripada dirinya juga. 

Kredit foto: Twitter Aeril

Bagaimanapun, menurut tinjauan kami akaun Twitter terbabit bukanlah akaun Twitter sebenar Da'i Farhan dan individu yang menggunakan nama Da'i itu hanyalah bergurau. Individu terbabit juga sudah menukar nama akaunnya dari Da'i Farhan kepada Muhammad Farhan.

Kredit foto : Twitter Aeril

Tak sangka ramai juga ya tertipu dengan gurauan tersebut. Kasihan, tak pasal-pasal kena menadah makian dan cercaan orang ramai. Korang ni pun, mudah sangat percaya. Haha!

Terdahulu, Da'i Farhan telah membuat pengakuan yang dia telah menolak 18 lamaran wanita untuk menjadi isteri keduanya. Namun, dia tidak mampu untuk menolak lamaran wanita ke 19 iaitu isteri keduanya sekarang kerana auranya yang kuat. 

Kenyataan Da'i tersebut telah menimbulkan rasa meluat netizen sehinggakan kata-katanya itu menjadi 'troll' dan 'trending' terutamanya di Twitter. 

Satu je penulis nak cakap; cukup-cukuplah tu. Daripada kita sibuk nak perli memerli dan sibuk cari kesalahan orang lain baiklah kita kaji dan muhasabah diri sendiri terlebih dahulu.-CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 82
Komen

Previous : "Tolonglah Ganti Dengan Jihan, Dia Paling Havoc" - Ramai Macam Happy Je Meletop Dapat Host Baru?

Next       : Dek Terlalu Leka Dengan Smartphone, Shaheizy Sam Tersiku Anaknya Hingga Jatuh, "Kasihan Syeriv"

Komen Terbaru

Quote Nham22 8-12-2019 12:25 PM
Aku malas nak komen pasal daie ni..tp aeril ni show off kebahgaian die....mcm bini die sorng ja cantikk... lupe ke kes kahwen senyap2..pastu kene nikah semula...puihh

Lain-lain Komen

Quote MsKathryn 4-12-2019 11:24 AM
Terima je la kenyataan... buat apa nk sentap
Quote munchkin 4-12-2019 11:40 AM
hahahhahah
Quote Bergosip 4-12-2019 11:46 AM
Hahaha. Ramai yang troll Dai Farhan. KKM pon join troll dia
Quote smeetasmitten 4-12-2019 11:47 AM
AirAsia pun troll
Quote Bergosip 4-12-2019 11:47 AM
KKM troll Dai Farhan
Quote kaklimahcomot 4-12-2019 11:47 AM
Tu bkn acc dia pun. Xtgk ke owner acc tu. Anak 2. Aper laaaa
Quote barfi 4-12-2019 11:47 AM
Dah ceraikan isteri pertama through voicenote whatsapp.. cam sial je
Quote Boomibulat 4-12-2019 11:50 AM
Post lg skali..
Screenshot_2019-12-04-09-34-25-1.png
Quote baby_nurin 4-12-2019 11:51 AM
barfi replied at 4-12-2019 11:47 AM
Dah ceraikan isteri pertama through voicenote whatsapp.. cam sial je

seyes la?
cakap tak serupa bikin!
Quote hipopopo 4-12-2019 11:53 AM
Aura dia masyaAllah... Hahahahaha
Quote mizruncing 4-12-2019 11:56 AM
alaa aeril zafril ni sejenis retis yg suka menempel nk viral kan. ape dia buat bbnu kan suka view n follow. so tgh hot isu skrg ape lagi haruslah menempel
Quote barfi 4-12-2019 12:06 PM
baby_nurin replied at 4-12-2019 11:51 AM
seyes la?
cakap tak serupa bikin!

Sebab dia kata isteri nusyuz dan sebarkan fitnah tentang suami
Quote keknaih 4-12-2019 12:07 PM
hahahahaha
Quote kodoksilver 4-12-2019 12:12 PM
daie perangai serupa najis, hahahaha.
tak layak bahasa kn diri tu ustaz, org alim pon tak bahasakan diri mereka ustaz. ni ko yg ntah pape punya perangai, puii
Quote violetungu 4-12-2019 12:20 PM
Aku dari dulu rengsa dgn ustaz ni bila b'cakap dgn mata mcm stim semacam.. xberdosa kan xsuka dia.
Quote nw111 4-12-2019 12:39 PM
Legaaaa pu abuk.. Dah ada geng skrg...
Quote takayama 4-12-2019 12:47 PM
Hahahahaha tue dia kena troll sana sini
Nak aura punya psl kan mendptlah
Quote edoraixora 4-12-2019 12:48 PM
jom share troll 18 kali
[ig]https://www.instagram.com/p/B5m5dNjlw6R/?utm_source=ig_web_copy_link[/ig]
Quote mohdcrow 4-12-2019 12:50 PM
Kalau aku jawab je..yer aku perli ko,abis ko nak buat apa?

Lihat semua komen(82)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117642s Gzip On
To Top