Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Anak Abby Abadi Meninggal Dunia, "Terkilan Tidak Sempat Melihat Anak"

8-12-2019 11:50 AM| Komen: 443

Beberapa bulan lepas ada kita mendengar khabar berita tentang Abby Abadi yang selamat melahirkan anak pertamanya bersama suami, Muhammad Faizal Zakaria. Namun sangat mendukacitakan apabila semalam Abby Abadi telah memuat naik status di Instagram bahawa anaknya yang tidak sampai setahun itu telah meninggal dunia kerana masalah pada hati.


Abby Abadi dan suami, Fizal Zakaria yang kini berada di Tanah Suci Makkah sangat terkilan kerana mereka tidak sempat melihat dan menguruskan anak mereka itu buat kali terakhir.

"Sangat sedih sebab abah tak dapat jumpa Baby D untuk kali terakhir, abah tak dapat nak uruskan baby D. "

"Maafkan abah sayang sebab tak dapat uruskan untuk kali terakhir" tulisnya di Instagram. 

Menurut Abby di Instagram, anak mereka itu telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam AU4, Kuala Lumpur.

"Maafkan mama dan abah sayang. Pak ngah, mak teh dan pak teh akan uruskan jenazah selepas subuh esok.

"Baby D, tarik mama dan abah masuk syurga nanti ye sayang," luah Abby. 

Semoga Abby dan suami cekal dan kuat untuk menghadapi kesedihan ini. Takziah buat mereka sekeluarga. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
4
Terkejut
1
Sedih
10
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 443
Komen

Previous : "Melayu Suka Jatuhkan Bangsa Sendiri, " Neelofa Perjelas Isu Iklan Susu Pisang

Next       : "Setuju Dengan Dr Amalina," -Suami Lufya Minta Neelofa Terima Teguran

Komen Terbaru

Quote legal_jue11 17-12-2019 06:47 PM
anony-mous replied at 13-12-2019 02:18 PM
Org mcm lana ni biasanya klau berubah, jd mcm miss nina tu sb jenis hati pon suci wala dlu2 byk do ...

10× hormat lana dari si abby ni,,anak sakit x adala dia merempan kat ig..lana pun jenis dia yg cari duit kan sejak balik malaysia sbb husband x ada kerja bila disini tapi lana sejenis tahu tanggungjawab..time anak sakit 100% tumpuan pada anak..hmm entahlah abby

Lain-lain Komen

Quote LadyCarefree 8-12-2019 12:02 PM
Boleh pulak suruh anak dia tarik tarik masuk sorga. Apadaaaaa
Quote barfi 8-12-2019 12:05 PM
Takde sapa yg paksa you tunaikan umrah disaat anak you tengah fighting antara hidup dan mati
Quote Carcosa 8-12-2019 12:29 PM
Meols rasa sedih sgt... Tapi betul jgk ckp poromers di atas... Nau'zubillah Min Zalik, kalau anak me'ols sakit, me'ols tanak pegi memana.... Melekat je dgn dia. Apatah lagi sakit kronik..... Apa2 pun, takziah Abby... Tabahlah ya
Quote Madel 8-12-2019 12:31 PM
Takziah.
Ermm..sat lgi komen panjang2 nnti dikata hati itam berkeladak
Tapi..Allah tu cuma ada kat Kabaah saja kah, smpai tinggalkan anak dlm keadaan mcm gitu
Mmg ada doc n nurse memantau..tpi naluri kasih sayang ibu tu kan lgi penting utk anak.
Quote syakuntala 8-12-2019 12:42 PM
sedihnya... ank meninggal tp org terdekat xda di sisi... mgkn ada sbb dia gi mekah wlp ank tgh kritikal... tp klu sy, dok jauh sket pun hati dah x tenang... nk dok dkt ank je
Quote legal_jue11 8-12-2019 12:53 PM
Hati amat terkesan dengan baby ni..disaat penghujung nyawa tiada ahli keluarga hatta ibu pun disisi dia. Apalah dalam fikiran abby ni..bayi pra matang amat2 perlukan sentuhan ibu disaat2 begini..jika dilihat diluar negara dr2 sangat2 menggalakkan ibu2 malah bapa sendiri membelai bayi pra matang mereka setiap masa di waktu2 yg kritikal..tapi puan abby ni..apa sahaja dalam fikiran dia..entahla saya sangat sayu.
Quote sapeka 8-12-2019 12:56 PM
X nak komen lebih lebih lah
Anak dia bukan anak kita
Hmmm
Tapi motip x sempat2 nak ke mekah menunaikan umrah?
Tak boleh ke tunggu anak2 sihat dan sebagainya?
Hmm
Quote rosasen 8-12-2019 12:59 PM
stuju dgn komen2 di atas..sums up my opinions

apa2 pn takziah buat abby sekeluarga
Quote sokmogitu 8-12-2019 01:02 PM
tak payahlah kita nak judge decision dia nak ke umrah...
Quote MsIda 8-12-2019 01:19 PM
Kalau saya ditempat abby ni memamg terkilan sgt2  & menyesal tak sudah but again that's the decision you have made & have to live with it... apa2 pun takziah utk keluarga
Quote sehirkedi 8-12-2019 01:19 PM
LadyCarefree replied at 8-12-2019 12:02 PM
Boleh pulak suruh anak dia tarik tarik masuk sorga. Apadaaaaa

Suruh dalam socmed pula tu.. Alahaii..
Apepun takziah.
Quote addved 8-12-2019 01:25 PM
Innalillahwainailahirojiun.
Quote MelahJanda 8-12-2019 01:25 PM
Apeee??? Pegi jauh ke luar negara masa baby kecik ko sakit kritikal? Are u out of your mindddd???!!!
Quote Tinot7 8-12-2019 01:44 PM
Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun.
Takziah kpd abby sekuarga.
Quote RumiMenari 8-12-2019 01:49 PM


P/s Benang lain dh ucap takziah
Quote PongKang 8-12-2019 01:58 PM
barfi replied at 8-12-2019 12:05 PM
Takde sapa yg paksa you tunaikan umrah disaat anak you tengah fighting antara hidup dan mati

Setuju... sian babynya
Quote Themilo 8-12-2019 01:59 PM
takziah la.

tapi kenapa.. kenapa ebiii oooiii!!
Quote Nana_Man 8-12-2019 02:03 PM
Anggap ni semua ketentuan dari yg kuasa. Takyah nk komen2 condemn kan abby dan family.
Quote sheqim 8-12-2019 02:30 PM
Aku drp aritu pelik dgn dia ni.. dengan xpantangnya.. tah la mungkin dia xtnjuk dia pegi melawat anak dia selalu.. kalu aku laaa mmg tak ke mana.. memang hati akan xtenang xde ngan anak dlm saat camni

Lihat semua komen(443)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.141276s Gzip On
To Top