Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Gerai Burger OKU Pendengaran Di Bangi Tarik Perhatian Warganet, Sedapnya!

18-12-2019 11:00 AM|Oleh: hafiz.ahmad | Komen: 25

Siapa sahaja yang tidak suka akan burger yang dijual di tepi jalan? Lagi comot burger yang dibuat, lagi sedap rasanya! 

Dengan harga murah dan gerai burger yang senang untuk dicari, 'burger tapi jalan' sentiasa menjadi pilihan rakyat Malaysia tatkala mahu mengisi perut mahupun lapar pada waktu tengah malam.


Sumber Gambar: SAYS

Di Bandar Baru Bangi, tular sebuah gerai burger dengan nama Aris Burger apabila gerai ini dimiliki orang kurang upaya (OKU). 

Menurut orang ramai, gerai ini sentiasa dikunjungi penduduk Bangi, namun bukan disebabkan oleh rasa kasihan pengunjung tetapi kerana keenakan burger yang dimasak oleh Aris Burger. 



Menurut pengguna Twitter, Hannan (@mohamadhannan94) pada mulanya pelik kerana tiada siapa yang mengambil pesanannya, namun setelah beberapa ketika, barulah dia perasan bahawa gerai burger tersebut dimiliki Orang Kurang Upaya (OKU) masalah pendengaran. 



Pelanggan hanya perlu menulis pesanan mereka di atas kertas yang disediakan dan pekerja Aris Burger akan menyediakan apa yang ditulis di atas kertas. Mudah dan efisyen!




Buat yang tinggal di Bangi atau mahu mencuba keenakan Aris Burger, bolehlah berkunjung ke Seksyen 8 Bandar Baru Bangi. 

Sedikit pesanan, apa kata sebelum beli di Aris Burger tu korang belajar dahulu bahasa isyarat, barulah mereka gembira! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 25
Komen

Previous : "Nampak Cantik Tapi Ada 5,000 Bahan Kimia!" - Bahayanya Warnakan Rambut

Next       : Wanita Sebenarnya Tak Suka Pun Lelaki Sado, Lebih Tertarik Lelaki Macam 'Ayah-Ayah'

Komen Terbaru

Quote timah03 23-12-2019 08:28 PM
Balik kerja baik2....simpan duit tempat selamat......risau orang merompak....

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 18-12-2019 11:35 AM
Klu ye pun x pyhla tulis pekak kat situ..tulis cacat pendengaran lebih sopan
Quote saviour_09 18-12-2019 12:19 PM
hebat la ni

dari tertunggu2 bantuan & simpati orang
baik ko kerah tulang 4 kerat demi rezeki

salute la
Quote sarah82 18-12-2019 12:20 PM
Semoga dimurahkan rezeki mcm ayaq sungai mengalir  utk 2 org ni.. Usaha sendiri walaupun ada kekurangan.
Quote fifie_olin 18-12-2019 12:27 PM
lama x mkn ramli bege
asyikla hadap mcd
Quote violetungu 18-12-2019 01:09 PM
Bagusla ada jgk inisiatif..lagi susah dapat customer mcm kak ipaq aku nk mkn satu burger saja jenuh nak kena bagitau sayuq xmau sos xmau..letih nak ckp oi.
Quote Cassieopeia 18-12-2019 02:39 PM
bagusla mcm ni oku pun usaha kerja. takdela mcm mamat yg mencuri dalam masjid tu
Quote yukisakura 18-12-2019 03:14 PM
Hebat ..{:good
Quote Artemesiaa 18-12-2019 03:57 PM
Syabas buat mereka kekurangan diri tak dijadikan alasan untuk berusaha sendiri dengan berniaga
Quote DollahRepek 18-12-2019 04:16 PM
Bagus ada usaha memajukan diri sendiri
Quote polluxsstar 18-12-2019 04:19 PM
moga dimurahkan rezeki dan rezeki melimpah2 mcm air untuk mereka. Craving pulak nk mkn burger. lama x beli sbb sis diet. ngee...  
Quote paz 18-12-2019 04:26 PM
Wah bagus ni. Semoga sukses perniagaan anda ya.
Quote Perawankota 18-12-2019 05:48 PM
Burger tepi jalan ni LG sedap Dr burger2 dlm mall
Quote Kid_Japan2020 18-12-2019 06:21 PM
Tak suka burger yang suka letak sos banyak2 sampai melimpah. Sampai roti pun jadi lembik. Hilang terus rasa burger tu
Quote i_is_kennot 18-12-2019 06:30 PM
Semoga di murahkan rezeki. Amin
Quote nsmy 18-12-2019 08:21 PM
Org oku pun Ada inisiatif utk Cari kerja..
Semoga berjaya n dpt kembangkn lagi business
Quote Victorioussss 19-12-2019 01:07 AM
fifie_olin: lama x mkn ramli begeasyikla hadap mcd


Daging dabel spesel, sos cili xnk letak mayo dgn sos blackpaper je

Dapnyer u
Quote RatuDunia94 19-12-2019 01:50 AM
Tempat iols ada oku pekak jual nasi ayam n popia basah.. sedap nasi ayam dia.. selalu habis kalau dtg lambat.
Quote RinIna 19-12-2019 09:38 AM
Boomibulat replied at 18-12-2019 11:35 AM
Klu ye pun x pyhla tulis pekak kat situ..tulis cacat pendengaran lebih sopan

Itu owner sendiri yg tulis.. mgkin x ada masalah kot bg diorg.. tapi kita jangan pulak sebut pekak ek... mmg kasar bunyiknye.. huhu
Quote tulanglampai 20-12-2019 12:09 PM
bagus kedai mesra oku. harap ada ramai lagi yg join

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.209772s Gzip On
To Top