Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Wajib Cuba! Resipi Nasi Ayam KFC Ini Pasti Buat Anda Tambah Nasi Dua Kali...

19-12-2019 11:31 AM|intan| Komen: 17

Allahu, tengok pun dah sedap resipi nasi ayam KFC ini. Cara pembuatan juga amat mudah, hanya perlu sediakan nasi dan ayam KFC. 
Resipi nasi ayam memang menjadi kegemaran rakyat Malaysia. Memang pelbagai variasi nasi ayam seperti nasi ayam hainan, nasi ayam kicap dan pelbagai lagi.

Kredit foto : AmazingNara

Tapi kali ini, menurut blog hiburan AmazingNara, resipi nasi ayam versi ini memang dari lain yang lain kerana ianya hasil gabungan nasi ayam dan ayam KFC!

Anda hanya memerlukan beras, kicap (soy sauce), stok ayam dan bahan utama iaitu ayam goreng original KFC. Resipi ini telah menjadi tular di Jepun dan dinamakan 'devil cooked rice'.

Cara-caranya:
1. Basuh beras seperti biasa dan rendam dalam air bersama soy sauce dan stok ayam. Kemudian, masukkan ayam original KFC , tutup penutup dan biarkan nasi masak seperti biasa.

2. Telan air liur dulu sebelum buka penutup , dan nikmati bau harum nasi dan ayam KFC yang sudah sebati. Wah...
Kredit foto: AmazingNara
Kredit foto : AmazingNara

3. Ikut selera anda, boleh carikkan ayam dan asingkan daripada tulang kemudian digaul bersama nasi tadi. Boleh juga tambah garam dan lada mengikut selera masing-masing. Mungkin boleh buat sup juga sebagai tambahan selera.

Memang senang kerana tak perlukan banyak bahan untuk menyediakannya. Walaupun tiada pula anggaran yang betul tapi pandai agak-agak la ya...

Makin ramai yang cuba resipi ini di Jepun seperti yang dipaparkan dalam video ini. Anda pun boleh cuba! - CARI 




Apa Reaksi Anda...

Bagus
12
Marah
6
Terkejut
9
Sedih
8
Lawak
6
Bosan
9
0
0
Komen: 17
Komen

Previous : "Salji Dalam Rumah" - Ini 10 Fakta Menarik Tentang Rumah Orang Terkaya Di Asia!

Next       : Hebat, Doktor Dari Malaysia Perkenal Tudung Pakai Buang Pertama Di UK

Komen Terbaru

Quote cikkittydiva 20-12-2019 09:58 AM
Boleh la buat nanti. Adik aku kalo belanja kepsi kadang beli tak hagak byknye. Bolehla buat.selalu aku carik2 wat ayam x abis pastu watkan soto je

Lain-lain Komen

Quote pinklepie 19-12-2019 12:47 PM
Nanti nak try la, macam sedap
Quote i_is_kennot 19-12-2019 01:02 PM
Nak cuba juga {:childlike
Quote Rogue98 19-12-2019 01:53 PM
Susah2 jer.... Aku kalau dah dekat KFC x kuasa nak balik masak lagi. Makan jer lah kat KFC yg rice plate tu... siap air n coleslaw lagi. Dah cukup sedap.
Quote fliphair8 19-12-2019 02:05 PM
Rogue98 replied at 19-12-2019 01:53 PM
Susah2 jer.... Aku kalau dah dekat KFC x kuasa nak balik masak lagi. Makan jer lah kat KFC yg rice p ...

haaa baru nak kabo mende sama, koser plak hakak nak menanak nasik bagai aihhh

dah sampai kfc tu duk dendiam hakak hoder, siler melantak gitu...no hustle
Quote husie91 19-12-2019 02:10 PM
Ni sesuai if ada leftover kfc kt rumah hehe nak try la nanti
Quote saviour_09 19-12-2019 02:11 PM
alang2 beli kepci
dine in je la terus sis

gigih
Quote RatuDunia94 19-12-2019 02:33 PM
Semakin tidak menyihatkan makanan2 sekarang..
Quote supernaturalee 19-12-2019 03:24 PM
ni klu beli bnyk kot
yg lebih2 tu
Quote Artemesiaa 19-12-2019 03:37 PM
Kalau ada lebihan mungkin boleh dicuba tapi kalau baru beri mesti nak makan macam tu je tampa perlu nasi
Quote JibboTheCat 19-12-2019 04:02 PM
wow nampak menarik! nak try la nanti
Quote jpbstarlife 19-12-2019 04:13 PM
rajin pulak la nak masak mcm ni bl blk bw kfc.. elok anak terkam dulu agak nya.. hahaha
Quote any42 19-12-2019 07:13 PM
klau kt rumah ni bli je aym kfc smua mgglupur mkn. xdenye smpt nk tanak nasi aym dh tnggal tulang acane.

tp aym kfc sdap mkn dgn sos thai
Quote Mary_jane 19-12-2019 07:27 PM
Dah beli ayam tu nak masak lagi. Jenuhnya. I nak lepas beli kepsi terus ngapp.
Quote Perawankota 19-12-2019 10:01 PM
Ermmm pelik2... Makan terus jer lah kt sana
Quote jajanpedas 20-12-2019 12:56 AM
kenapa nampak ayam dia mcm kecik je..ke slah tgok.
Quote hasniey 20-12-2019 02:37 AM
Dh cmpur gitu jd mcm mknn kucing pulak.sori
Quote cikkittydiva 20-12-2019 09:58 AM
Boleh la buat nanti. Adik aku kalo belanja kepsi kadang beli tak hagak byknye. Bolehla buat.selalu aku carik2 wat ayam x abis pastu watkan soto je

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top