Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Aiskrim Popular Tahun 90-an, Viennetta Kesukaan Ramai Kini Kembali!

23-12-2019 11:49 AM|intan| Komen: 78

Jika anda hidup pada zaman 90-an dulu, tidak kira lah waktu itu anda masih remaja atau kanak-kanak, pasti pernah terlintas di fikiran tentang iklan aiskrim Viennetta.

Aiskrim ini boleh dikatakan salah satu pencuci mulut yang boleh dianggap 'mewah' kerana harganya pada ketika itu adalah sangat mahal.

Kredit foto : Google image
Kini, setelah hampir 15 tahun, pengeluar aiskrim tersebut, Walls telah membawakan kembali produk dambaan netizen iaitu Walls Viennetta khas atas permintaan orang ramai.

Malah sebelum ini, ada juga yang telah membuat petisyen untuk mengembalikan aiskrim ini. Nampaknya, Walls telah merealisasikan impian mereka di luar sana!

Produk ini khabarnya boleh didapati di pasar raya B.I.G dan boleh didapati dalam dua perisa iaitu mint dan vanilla.

Namun begitu, harganya masih kekal 'mahal' juga ya! Harga bagi setiap satu brownie aiskrim ini adalah RM35 sementara stok masih ada. Keluarannya yang terhad ini akan membawa kembali kenangan zaman kanak-kanak anda bersama aiskrim 'legend' ini.

Kredit foto : Google image

Kalau dulu mungkin anda tak mampu sebab harganya yang mahal, mungkin kini anda dah boleh dapatkannya tanpa berfikir banyak kali!

Jom dapatkan segera! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
6
Terkejut
7
Sedih
7
Lawak
7
Bosan
6
0
0
Komen: 78
Komen

Previous : Red Velvet Oreo Cheesecake Tanpa Bakar, Mudah Saja Nak Buat!

Next       : Jangan Lupa Tengok Cincin Berapi Di Langit Malaysia 26 Disember Ini

Komen Terbaru

Quote alesandra 5-1-2020 01:00 PM
rm35 tu level hagaan dazs,baskins robins.kenapa korang heran asikrim mahal?cuma walls ni aku skeptikal bab kesedapan nya

Lain-lain Komen

Quote chicozinn 23-12-2019 11:59 AM
wah, nak beli la..dulu penah beli skali memang sedap
Quote Kurex 23-12-2019 12:04 PM
pasaraya big? uishhh kena cari ni
Quote nikhafiz83 23-12-2019 12:12 PM
wow...confirm kena beli ni
Quote sarah82 23-12-2019 12:12 PM
Yeyeey.. Akhirnya boleh juga merasa.. Dulu tgk saja la iklan kat TV.. Arwah tokwan dan tok aku x mampu belikan.  
Quote kaoru44 23-12-2019 12:23 PM
Emmm....sedapnyaaa tgok gmbr..
Ada perisa mint plak tu..favourite tu..
Quote cmf_premierleag 23-12-2019 12:34 PM
dulu kalo dpt makan ni mmg rasa mcm org kaya2 have have gitu
skang ni dh byk eskewim kat market
iols plgs craving salted pandan gula melaka ekskewim inside scoop
and salted caramel fr haagen dazs
Quote KIM.K 23-12-2019 01:00 PM
Yeayy..mana nak cari. 7E ada tak
Quote ad_hoc79 23-12-2019 01:03 PM
zaman aku sekolah dulu mahal, dapatlah merasa sbb kwn bwk g sekolah
skrg pun aku rasa mahal harap opismate bwk g opis
Quote any42 23-12-2019 01:04 PM
Edited by any42 at 23-12-2019 01:06 PM

dlu2 xpernah smpt nk mrasa. boleh try la kli ni. tp salted caramel flavor brnd magnum & haagen-dazs ttap jd my fav. yums
Quote diggerr 23-12-2019 01:18 PM
Tapi maheeiiiii
Quote supernaturalee 23-12-2019 01:33 PM
ad_hoc79 replied at 23-12-2019 01:03 PM
zaman aku sekolah dulu mahal, dapatlah merasa sbb kwn bwk g sekolah
skrg pun aku rasa mahal  har ...

igtkn dh besor nk beli sndri
alih2..pon nk hrp org bg jgk







ni yg org ckp
mkn xudang?
xmkn...tp klu ada yg kopekkan, makan



Quote dubuk 23-12-2019 01:33 PM

aiskrim yahudi tel aviv

Quote RumiMenari 23-12-2019 01:40 PM
Penah rase sekali je mase kecik2.. mahal..mkn pun sikit2..x ingt sedapnye mcm mn sbb lbh fokus utk lambatkan habis..
Quote matchstick 23-12-2019 01:41 PM
sarah82 replied at 23-12-2019 12:12 PM
Yeyeey.. Akhirnya boleh juga merasa.. Dulu tgk saja la iklan kat TV.. Arwah tokwan dan tok aku x mam ...

aku pun masa kecik dulu hanya mampu tgk iklan je..parent bukan org senang. mmg terliur sgt tgk aiskrim tu sbb cantik.
tp sekarang dgn harga rm35 rasa sayang jgk nk membeli nya. boleh beli aiskrim BR yg lg best flavour dia compared to aiskrim ni ada variasi vanilla n mint aje
Quote sarah82 23-12-2019 01:42 PM
matchstick replied at 23-12-2019 01:41 PM
aku pun masa kecik dulu hanya mampu tgk iklan je..parent bukan org senang. mmg terliur sgt tgk ais ...

Mak aiii.. RM35? Tak apa aku beli BR atau HD kat tesco lagi sedapppp...
Quote ad_hoc79 23-12-2019 01:45 PM
supernaturalee replied at 23-12-2019 01:33 PM
igtkn dh besor nk beli sndri
alih2..pon nk hrp org bg jgk

hahahaaaa terasa nak dimanja2. auchhh gitew
Quote matchstick 23-12-2019 01:50 PM
sarah82 replied at 23-12-2019 01:42 PM
Mak aiii.. RM35? Tak apa aku beli BR atau HD kat tesco lagi sedapppp...

iye..ada tulis harga kt atas tu. pastu ada dijual kt ben's je..uols duk kedah sana mana nk cari cawangan ben's dkt dgn kwsn ofis iols ni ada 1 branch tp x pernah ku jejak kaki ke situ
Quote sarah82 23-12-2019 01:52 PM
matchstick replied at 23-12-2019 01:50 PM
iye..ada tulis harga kt atas tu. pastu ada dijual kt ben's je..uols duk kedah sana mana nk cari ca ...

Ben's tak ada.. Huhuhu.. Iols kalau nak minum the beanies iols pesan kat pak tuan anak tok i mengasuh tlg beli kat Jaya bila dia nak dtg Kedah.. Hahahaha.. Sekali keluarga dia pun terpengaruh minum kopi jenama sama.. Layan HD kat tesco udah la mcm tu.. Hahahaha.. Tetap rasa mcm have2 gak kan sebab mahai.. Hahahaha
Quote rosasen 23-12-2019 02:22 PM
mahal giler? rasa dulu mcm rm10 je..tp ms tu pn mmg mahal dh..

Lihat semua komen(78)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top